Ha a levest levesnek hívjuk, akkor a másodiknak miért nincs neve?
Én a levest azért hívom levesnek, mert leve van.
A pörköltnek szaftja van. A rántotthúsnak körete. A főzeléknek feltétje.
Kína nagyobbik részén először a sűrűbb, laktatóbb "második" fogást eszik, aztán a levest. Az ő felfogásuk szerint így kell, és kész!
hogy miért nincs neve? mert a leves az bármi is lehet, akkor is leves..de a második az vagy főzelék, vagy tészta, vagy hús körettel, vagy süti..
nehéz egyértelmű nevet adni neki, sőt eddig nem is sikerült.
A másodiknak is van neve.
A leves sem feltétlenül az első fogás.
Előétel is lehet bármi, saláta, rántott sajt, falatkák, stb. Nemcsak leves.
Mint ahogy második is lehet sok minden, egytálétel, húsétel, frissen sült, tészta, főzelék, stb.
De van azoknak is neve... Pl a főzelék főzelék.
A köret köret. A tésztaétel tésztaétel. A pörkölt pörkölt. A savanyúság savanyúság. A desszert desszert. A bor bor. De igazából tulajdonképpen bármilyen ital ital. Stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!