Fagyasztóból elővett csont (levesnek) a rajta levő hús helyenként meg van barnulva, ez azt jelenti h megromlott?
lehet, hogy a boltban egyszer már felolvasztott fagyasztott hús volt mielőtt te lefagyasztottad?
szaga milyen ... bár ilyen előzmények után én nem szívesen ennék belőle
Látatlanban nehéz bármit is felelősséggel mondani.
Személy szerint 6 hónál tovább még a fagyóban sem tartanék nyers húst, bár sokan akár egy évig is tartják.
Tehát tudni kellene, hogy mióta áll ott és hány fokra hűtött a fagyasztó.
Másrészt, ha úgy lett betéve disznóölés után, hogy a hús eredeti u.n. "test-melege" sem tudott kihűlni belőle, akkor is megkérdőjelezném.
Szóval tedd fel főni, és ha az illata is gyanús, akkor még mindig kidobhatod!
Ez azért már közel egy év.
Ahogy írtam, én vigyázok rá, hogy 6 hónapnál tovább ne tartsak benne húsárut.
Nem tudom, mit tennék a helyedben, nem látom milyen.
Ha a kiolvasztott csont szaga normális - nem avas, akkor nyugodtan megfözheted. A barnás részek a húsban lévö vér miatt voltak, ami a csont környéken könnyebben lerakódik.
Mellesleg a sertéshúsnál az ajánlott fagyasztási idö nem azért ennyi, mert elkezdene romlani, hanem mert a benne lévö zsir könnyen avasodni kezdhez.
Januári csontos hús..
Beteg nem leszel tőle, ha nem volt kiengedve, de hogy avas a csont mentén, az tuti.
Ráadásul a házi vágásnál, (mivel nem függesztve szúrják a disznót) a kivéreztetés sem tökéletes.
Summázva: én nem tudnék jóízűen enni belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!