Hentesek, szakácsok, hozzáértők! Milyen húskészítményt érdemes venni, ami a legkevésbé egészségtelenebb?
Ami több, mint 100 húsból készül, és a levegőn szárítás, füstölés során éri el forgalmazói súlyt.
Azaz 100 gramm késztermék eredendően kb 130 gramm alapanyagból készül.
Na meg gondolom a szalonna, az még talán szalonna, nem csak ahhoz hasonló, csak hát az hosszú távon nem túl alak barát megoldás.
Esetleg a szalámik, pick szalámi, diákcsemege? Ezek mennyire egészségtelenek? Mert például a parizer, zalai , meg hasonlók...Hát, abba sok mindent bele lehet suvasztani, amit nem kéne...
Hú de el vagy tévedve kérdező, szakács, hobbierőemelő volnék, a BMI-m szerint kórósan elhizott brutál dagadt lennék, csakhogy kockás has + 170 kilóval a nyakamon guggolok.
Ha adsz a véleményemre, nem veszel semmilyen feldolgozott húsélelmiszert. Semmi szalámi, semmi kolbász, semmi húsipari termék, kivéve ha háztól veszed. Egyébként minden szárnyas, marha és sertés amiből én javarészt beviszem a húst. De a legjobb lenne a vad és a hal. Persze az nem lenne túl pénztárcabarát. Szalonna is okés, de mint mondtad bármi ami húsipari termék azt inkább házit vegyünk, és maradjunk meg a nyers feldolgozatlan húsrészeknél. Millió meg millió féle étel elkészithető a csirke,marha,sertés különböző részeiből.
De elég ha ezt megjegyzed: minden ami feldolgozott az rossz neked. Ez csak mérsékelten igaz, de egyszerű szabály amivel meg is van oldva a probléma egy életre.
"Mit vegyek, ha nem akarok szemetet enni?"
Tanyát. De komolyan. Ha boltól vásárolsz, szalonnából, szalámiból, kolbászokból az erjesztést, ízesítést, tartósító szereket és ízfokozókat érdemes figyelni. Érdemes találni egy jó hentest és húsból készíteni ételt.
Legkevésbé egészséges vagy legegészségtelenebb. Nem vagyok nyelvtannáci, de néha mégiscsak helyre kell igazítani dolgokat, hátha tanul belőle a delikvens.
Nos, én eleve nem ennék iparilag feldolgozott húst. Termelőtől vennék, de sokáig tartana felfedeznem egy jót, túl igényes vagyok, amióta gyerekkoromban kiváló házi disznótorost kaptam a szomszédtól s az ízlelőbimbóim eleve ilyen kis furák. A legtöbb termelői húst ízetlennek érzem. No mindegy, ízlelőbimbód neked is van, fel tudsz kutatni egy finomat. Hogy neked mi mennyire egészséges, én nem tudhatom, de ha veszek egy paprikát a boltban, arról sem. Megteszem, amit tudok, ennyi.
A zsírtartalom, az egészség és a karcsú alak nem függ össze. Illetve egyénszinten persze összefügghet, én zsíros ételekkel nehezen fogyok, cukrosakkal viszont sehogy, hosszabb távon legalábbis. A zsír tipikusan laktatóbb a fehérje mellé, mint a szénhidrát, de persze van, akinek a zsírszegény étrend a megfelelő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!