Vecsesen hol erdemes jo savanyúsagot venni?
Sajnos már ott is elenyésző az, aki hagyományos módszerrel készíti a káposztát. A jellemző, az ecettel savanyított, érlelés nélküli, gyors módszer.
Annyi tanácsot tudok adni, hogy ne olyan helyen vegyed, ahol nagy tételben árulnak, tehát ne boltban, vagy piacon, hanem háznál, lehetőleg idősebbektől és nem vakító fehér a káposzta, hanem enyhén sárgás.
Nálunk van ilyen hely, de mi nem Vecsésen, hanem távolabb lakunk.:(
Ha meg egyéb savanyút veszel, azt veheted piacon vagy háznál, annyi az egész, hogy kérsz 1 darabot kifizeted, megkóstolod és ha jó, akkor veszel többet is.
Én is így szoktam ismeretlen helyen savanyúságot venni, mert vagy olyan édes mint a befőtt, vagy maró savanyú.
Na ilyenkor mondhatjuk, hogy: kar h a regi jo dolgokbol nem maradt mara semmi.
Azt hittem, hogy Vecsesen nem lehet problema pont a savanyusaggal. Ha Kalocsan es Makon is baj van a helyi sajatosagukkal, akkor itt nagy a baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!