Hogyan kell csinálni a dobálós a savanyúságot?
A felöntőlét készítsd el először:10 l víz felforralva majd langyosra hűtve, 1 kg cukor, 30 dkg só, 1 l 20% ecet, 3 cs nátriumbenzoát, 2 kávés kanál borkén.Jól elkeverni és mehet bele a nagyon jól megmosott zöldség: paprika, uborka, karfiol, sárgarépa, zöld paradicsom, bébi patiszon, vagy amit akarsz.A lényeg hogy bőséges legyen a felöntőlé.Naponta kétnaponta át kell kavarni.Hűvös helyre kell rakni.Régi vályogházak kamrájában érezné jól magát, ott még nyáron is hűvös van, télen meg persze fagymentes helyen legyen.legyen mindig lefedve, de ne teljesen légmentesen.Szabad kézzel soha nem szabad belenyúlni, csak gumikesztyűben vagy teljesen tiszta, mondhatni steril szedőkanállal.Ahogy fogy mindig lehet bele dobálni az újabb adagot, de folyamatosan ellenőrizni kell a lé átlátszóságát.
Én ezt egyszer készítettem el,sikerült is.
Remélem jön még valaki aki többször is gyártotta, és megerősíti, vagy pontosítja azokat amiket írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!