Mi az igaz ezekből az előítéletekből?
Nagyon szeretnék csinálni néhány Mályvacukrot tábortűznél (esetleg S'mores-t is), viszont az anyám cukorbeteg valamint és állandóan azt keresi, hogy melyik élelmiszerben milyen anyag okoz halált vagy súlyos betegséget (Még a tejre is úgy néz, mint a drogra). Ő mondta, hogyha a cukrot tűzön melegíted akkor nemcsak hogy ehetetlen lesz, de rákot is okoz. Szerintetek ez mennyire igaz? Azon kívül egyszer ettem már valamit amit Marshmallow-nak hívtak, de az ilyen Haribós Hupikék törpök volt és szörnyű volt az íze! (véleményem szerint azért, mert Németország próbált olyasmit csinálni amihez nem ért) Az igazi mályvacukor finomabb mint ez a "másolat" vagy teljesen egyforma?
UI: Nem a Lidl-ben venném. A Királyi Pál utcában van egy bolt, ahol lehet kapni.
Teljesen felesleges ilyenekkel foglalkozni. Ha nem otthon termelsz zöldségeket, azok is "halálosak" a vegyszerek miatt, amikkel kezelik őket. Amire tényleg érdemes figyelni, hogy üdítőt, energiaitalt, csokit, chipset, és hasonló dolgokat ne fogyassz nagy mértékben, mert ezek tényleg károsak tudnak lenni. Illetve még a nagyon "jóáras" dolgoknál kell vigyázni, mivel mint tudjuk, olcsó húsnak híg a leve.
Pár mályvacukortól semmi bajod nem lesz. A Haribo meg csak egy cég, ami annak köszönhetően működik, hogy mindig próbál újítani valamit. Pont, mint a legtöbb vetélytárs. Ez meg néha bejön, néha nem, ráadásul lehet másnak ízlik, ami neked nem.
Kis mennyiségben semmitől nem fogsz rákot kapni...
Mellesleg ha az olvasztott cukor szerinte rákot okoz, akkor nem iszik kávét sem, nem eszik sütit stb.?
Na mindegy.
Abban viszont igaza van, hogy a tejtermékek "drogok", a kazein (tejfehérje) függőséget vált ki - bármennyire is abszurd :)
Megjegyezem, ez minden anyatejre igaz, a célja az, hogy a csecsemő/utód ne hagyja abba idő előtt a szopást
Ez nem így működik, hogy egyszer eszel és azzal észrevehetően megnő a rák kockázata, még akkor sem, ha tényleg rákkeltő (ehhez nem értek s őszintén szólva nem is érdekel, az én egészségtudatosságom másfa fókuszál, a sült mindenfélét úgysem fogom kihagyni).
Gondolom, nem a cukor melegítése, hanem valaminek az égetése zavarja, de ha az ilyesmik tényleg oly veszélyesek lennének, hogy egy alkalomnál is ki kell akadni, akkor a sok effélét gyakran evő ember már minimum haldokolna. Nem eszik annyira forrón a kását azért...
Ha nemcsak figyelünk az egészséges életmódra, mert az OK, hanem ennyire durván túlpörögjük a dolgokat, az ártalmasabb az egészségünkre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!