Miért fáj itt egyeseknek, ha valaki nem hagyományosan étkezik (pl. vegán)?
- van, akinek baj, hogy avokádót eszem, mert én akkor biztosan habzsidőzsizek, másnak az nem tetszik, hogy kölest eszem és quinoát, mert szerintük ezek úri mulatságok ("régen nem ettek ilyet az emberek, mégis egészségesek voltak"... XD)
- van, akinek az a baj, ha valaki vegán és pótolni akarja a húst
- van, aki meg akarja magyarázni, hogy a kérdező nem is laktóz- vagy gluténérzékeny, hanem egyszerűen csak finnyás
- van, aki nem tudja felfogni, hogy egy ételnek tájegységenként eltérő verziói vannak és ragaszkodik ahhoz az elkészítési módhoz, amelyet ő tanult gyerekkorában
A vegán dologhoz szeretnék csak hozzászólni.
Ahogy már más is írta, köztünk is van ilyen is meg olyan is.
Itt is és más helyen is ha csak barátságosan válaszol egy vegán, a húsevők sokszor jönnek azzal milyen idióták vagyunk, jól meg kellene minket verni, hogy helyrebillenjen az agyunk.
8 éve vagyok vegán, előtte se ettem más húst csak csirkét, elvétve pedig pulykát. A tejtermékeket pedig 12 éve elhagytam. Nálunk soha nem volt hal, vagy nyúl, vagy vadétel....Anyu, apu, bátyám húspárti volt, én nem.
Apám nővére soha életében semmilyen húst nem tudott megenni, ma 70 éves és köszöni jól van.
Szója nálam kizárva és a cukor is.
Nem tartok attól amit sokan mondanak, hogy majd beteg leszek meg erőtlen.
Nagyon odafigyelek az egészségemre, rendszeresen évente járok ellenőrzésre amiben még a csontsűrűségi vizsgálat is benne van.
Nekem az egészségem a legfontosabb. Nem hiányzik a hús és húspótlót sem próbáltam soha.
4 évesen kezdtem sportolni és ez megvan a mai napig.
Remélem még 80 évesen is ott leszek a konditeremben, az uszodában, a jóga órán is.
Nagyon jól érzem magam a bőrőmben és ez nagyon jó érzés.
Én békén hagyom a húsevőket, de ők is hagyjanak békén engem.
https://www.youtube.com/watch?v=t0-GLjBsFnA&t=61s
Szóljatok neki, hogy nem visz be elegendő tápanyagot vegánként!
-Mindkét "oldalon" vannak kritikát nem tűrő emberek, tény, önmagában ez a kielentés nem jelent semmit, mert nem a vegánságot, hanem individuális személyiségeket ítélsz meg vele.
-Miért, nem jobb? :D Egészségesebb, környezetbarátabb, az állatokat sem bsszák meg miattunk.
-Lehet, hogy nem a szomszédból van a papaja(speciel útálom az ízét, nem is fogyasztom), de akkor is egyetlen tehénnek 8-15x annyi kaját kell szállítani, mint egy embernek, úgyhogy nehogy már a mindenevők oktassák a vegánokat, a Föld szennyezéséről.
-Mert, a mindenevők nincsenek triggerelve a vegánok által? :D Egyoldalúan látod, hogy mi a F van, te szereted a húst, biológiai igényed viszont nincs rá, úgyhogy csakis a személyes függőségedet próbálod védeni, ez neked nem hasonlít vallásosságra?
-A személyes döntésről annyit, hogy az állati termékeknek van direkt áldozata, a növényieknek meg nincs, szükség nélkül elpusztítani valamit azért hadd ne legyen már ugyanazon a morális szinten, mint nem tenni azt.
-Mivel erőszakosabb az, aki DIREKT NEM támogatja fejlett idegrendszerekkel rendelező élőlények(tudom, hogy leszrod) erőszakos kivégzését, vagy az, aki csupán az ízpreferenciája alapján ignorálja azt?
Csupán nem vagy hajlandó beismerni, hogy nincs igazad, ezért van az, hogy egy egyszerű tényközlést támadásnak veszel.
Amúgy, ha valai felbérel egy bérgyolkost, hogy öljön meg valakit, akkor az nem gyilkosság, mi? :D
Syerinted a bácsik, akiket az állati termékek vásárlásával támogatsz, mit csinálnak a vágóhídon? Símogatják a disznókat?
-Nem egyenértékű egyik állat élete sem egy (valamire való) emberével, nem hisz ebben egy vegán sem, csupán annyi a koncepciónk, hogy attól, hogy egy élőlény nem különösen intelligens, még nem kéne agyonkínozni.
-Nem értek egyet pl a macska vegán kajával való etetésével, de azzal semmi baj nincs, hogy egy ember csak növényt eszik.
"aminek szerintem súlyos következményei lehetnek. "
SZERINTED (= lóF), szerencsére a modern orvostudomány nem ért veled egyet. :D
-Indirekt módon hozzájárulunk, pl a gabonát szállító teherautó eltapossa a pillangót, vagy a Fszom tudja, viszont őszintén, nem vagy képes a direkt okozást az indirekt okozástól megkülönböztetni?
+Ha a teheneknek szállítják a kaját, ugyanúgy eltaposnak 15x annyi a pillangót, a minimalizálás a kulcsszó, ha nem jött volna le.
Egyébként sokan direkt emiatt nem fogyasztanak kókuszzsírt.
-Az "egészséges" egy elcsépelt fogalom, olyan van, hogy egy skálán elhelyezve, mihez áll közelebb, nos, az a qrvanagy helyzet, hogy minél inkább növényi az étrend, annál közelebb van az egészségeshez, tehát a vegán, amely 100%-ban növényi ételeket tartalmaz, van a legközelebb a skála egészséges részéhez, így igenis kijelenthető, hogy a vegánság a legegészségesebb.
-Az első kijelentésednek addig van értelme, amíg valaminek nincs áldozata.
-Utosó kijelentésedből látszik, hogy nem vagy hülye, csak nem érekel annyira a téma, hogy elgondolkozz a vegánok érvein.
Tegyük fel, hogy együtt laksz valakivel, minek örülsz jobban, ha a lakás karbantartása során közreműködik, vagy ha a szoba közepére szrik? (környezetszennyezés az ipari állattartás által)
#6^
Semmi értelme, hogy húst egyél.
-A dohányosokat sem zavarja, ha valaki nem szívja a rákot, ettől függetlenül, én azért nem kérek belőle.
-Érdekes, hogy egyes embereket a qrva kókuszzsír meg a mandula mennyire meghat, de az ipari állattartást ignorálják. :D
-Mert az összes állati termék nem tartalmaz 10x annyi egészségtelen szrt mint a vegán kaják?
Nem mondta egyébként senki, hogy az oreo kekszet kell zabálni kilóra, vannak rendes ételek is.
-Nem nekünk mosták ki az agyunkat azzal, hogy az ipari állattartás akármilyen szempontból is szükséges, vagy rendben van.
-Azok az emberek akik azt hiszik, hogy x tápanyagnak a legideálisabb forrása egy állati termék, egyszerűen csak buták.
Nem tudom, mióta logikus ilyen szélsőségekkel érvelni, amit írsz nyilván igaz, viszont nem vagyunk háborúban, nincs szükségünk semmi szrnak a megevésére, amúgy meg háborús körülményekben is a növények előállítása kerül kevesebb munkafolyamatba, így nyilván olcsóbb, mint akármilyen állati termék.
Nyilván, ha valaki fegyvert fogna rád/családodra, megennéd a saját szrodat is, ha azt parancsolnák,
most akkor kezdjek el érvelni, hogy a szrevés területén nem bírom a szélsőségeket?
Persze, idióta, aki azt hiszi, hogy az élet egyetlen területe alapján egy komplex személyiséget meg lehet ítélni, ettől még tény marad, hogy nem a vegánok járulnak hozzá szándékosan más fejlett életformák lemészárlásához, és perverz módon való fogyasztásához.
HA én most egy kutyát erősszakkal megtermékenyítenék(felnyomnám az egész, kutyagis karomat vállig a nemservébe), ezt követően kivégezném a kicsinyeit, majd magam kezdeném el szpni az anyatejét, ezt ismételgetném, majd miután nem ad elég tejet, lassú módszerekkel leölém, és elfogyasztanám a tetemét, minden egyes ember egy abrrált utolsó beteg fsnak tartana, sőt, valószínűleg törvényt is sértenék ezzel.
Ugyanott, akik akármilyen állati eredetű cuccot fogyasztanak, ugyanezt az ipart támogatják a pénzükkel, csak abban a matchup-ban épp a tehenek szpják be.
Semmi értelme vegetariánusnak lenni, nem jobb sem az egészségednek, sem az állatoknak, sem a környezetnek. 0 profit.
Allergiás vagy a szójára?
"Egészségesebb, környezetbarátabb, az állatokat sem bsszák meg miattunk."
Nem egészségesebb.
Persze tudom, lehet lepontozni meg ezerrel idézgetni a tévedhetetlen "tudósok" által írt szent státuszú és megkérdőjelezhetetlen tanulmányokat, Kína tanulmány, dr. Greger, Nutritionfacts, az Amerikai Dietetikusok és Tévedhetetlen Táplálkozástudósok Szövetsége mértékadó véleményei, forks over knives stb.
Nonszensz.
1. Nekem nem fáj, ha valaki vegán, azt is megértem, ha valaki lelkiismereti okokból nem eszik állati eredetű élelmiszereket. Az én étrendem sem hagyományos, nekem is megvan rá az okom. Szerencsére a családom, barátaim elfogadták, és tekintettel vannak rá. A többi ember negatív véleménye nem igazán tud érdekelni, de meghallgatom, hátha mond valami újat.
2. A hús pótlása kb. olyan lehet, mint a kenyéré. Lehet vele próbálkozni, de a végén rájön az ember, hogy semmi sem pont olyan, és egyszerűen eszik mást.
3. Én is érzékeny vagyok ezekre, elég konkrét tünetekkel, még senki se mondta nekem, hogy finnyás vagyok. Ha mondaná is, akkor se hatna meg, ld. 1. pont.
4. Engem nem zavar, sőt szívesen kóstolok meg másféleképpen készült ételeket. Pl. lecsóból és rakott krumpliból ahány ház, annyiféle van, de én mindegyiket szívesen megeszem, és magamnak is többféle verziót készítek, nem csak olyat, amilyet a családomban szokás.
Mindenhol vannak végletekben gondolkodók. Nekem is volt vegán időszakom. Nem jött be, de tojom le a többi mit eszik.
Egyébként megválogatom mit eszem, mind mennyiségben, mind minőségben.
Az viszont, hogy mások hogy élnek számomra érdektelen.
Felőlem lehet fényevő is én ugyan nem fogom győzködni. 😂
Előző vagyok, még annyit:
sportolok, de megkaptam már minek ennyit edzeni, hogy bírod, stb.
Iszom a proteint az öltözőben, kérdezik:
Ezt minek iszod? Fitnesszmodell akarsz lenni?
Az te barom, sőt világszépe.😂
Na és kik szólnak be?
Sosem a jótestű, kajára odafigyelő csajok.
Hanem a csoffadt mangalicák.
Tanulság: a nyomik kivetítik a frusztrációjukat a náluk jobbakra és osztják az észt.
Ennyi. Eszerint kell ignorálni.😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!