Ki hogy hívja ezt a sült valamit?
Figyelt kérdés
Ugyebár a panírozásból megmaradt lisztet, tojást, és morzsát össze szokták keverni, és kisütni. Ti minek nevezitek?2010. jún. 6. 21:35
41/50 anonim válasza:
mi kenyérnek hívjuk.:D
bár szerintem csak a mi családunkban.:Dde,hogy miért annak,azt nem tudom.:D
42/50 anonim válasza:
nekem van is erről egy sztorim:
már írtam egyszer mi bábafogának hívjuk.
és ovis koromban nagyon válogatós voltam, és mivel szerettek az óvónénik megkérdezték hogy mit főzzenek amit én is megeszek. én meg rávágtam hogy bábafogát! azok meg csak néztek, hogy az mi:) de sose csináltak nekem bábafogát:(
43/50 anonim válasza:
mi csak liszt+tojásból csináljuk, de csak tojásnak hívjuk :D általában érti a család rántotthús evés közben, hogy mire referálunk
44/50 anonim válasza:
én ilyenről még nem is hallottam O.o
45/50 anonim válasza:
Nagymamám Vajdaságból, Martonosról jött át. Ő "debedurda"-nak nevezte az említett képződményt. Mi azóta is így hívjuk, nagyon szeretjük.
47/50 anonim válasza:
Már láttam mástól is, mi vakarcsnak hívjuk.
48/50 anonim válasza:
a kis feleségem szerint: hamishús
de a nagymamám úgy hívta:lisztrá
49/50 anonim válasza:
Kukunpityere, így hívja párom anyja. Otthon nem csináltunk ilyet.
50/50 Kaposi András válasza:
Nálunk (Gönyűn) papura a neve. Anyám Ásványráróról származik, lehet onnét hozta magával.
Grecsó Krisztián "Tánciskola" regényében debedurbának hívja (21. o.). Erre a debedurbára keresve jutottam ide a debedurda variánshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!