Veletek volt már, hogy egy teljes napig nem ettetek semmit?
Főleg arra gondolok most, hogy NEM betegségből adódóan, hanem más miatt kimaradt az evés.
Milyen volt? Nagyon rossz érzés? Utána milyen volt újra enni?
Tudom, hogy hülye kérdés, csak kíváncsi vagyok, hogy hogy reagál ilyenkor egy rendszeres evéshez szokott szervezet.
Szándékosan nem a Fogyókúrák szekcióban írtam ki a kérdést, ez nem újabb diétás baromság, mielőtt valaki azzal jönne.
Köszi a választ! Azt is elárulod, hogy milyen teákat ittál?
És gyümölcslevet sem ittál akkor?
Fiatalabb koromban voltak spontán böjtnapjaim. Gondolom, a szervezetem tudta, mit csinál.
Egyszer pedig kíváncsiságból nem ettem közel 5 napig, érdekelt, mi lesz. Nem lett semmi, bár mentálisan a vége felé már érdekes volt, fizikailag pedig enyhe részegségszerű állapot volt sétakor, szórakoztató volt. Aztán éhes lettem és ettem.
Máskor volt olyan, hogy kevesebbet ettem 2 napig és elgyengültem, a nullkalóriát valamivel jobban is viselem, s nyilván nem mindig egyformán viseli a szervezet ezt.
De... nem vagyunk cickányok vagy kolibrik. Simán kibírunk egy hetet evés nélkül s túlélünk (bár nehezen) sok hetet vagy akár több hónapot, ha vannak tartalékaink. De egy hét alatt még hiányjelenség is csak akkor jelentkezik, ha eleve rosszul álltunk valamiből.
Az elején azért picit nehéz, szokatlan lehet, utána beáll a ketózis s nagyjából megszűnik az éhség egy időre (bár biztos nem mindenkinél... de ez a tipikus).
Étkezési probléma "ér"?
Én tavalyi év hasonló időszakában csúsztam le a mélypontra. Már majdnem két hete éltem 500 kalóriákon, napi egy, esti étkezéssel. Minden nap mértem a súlyomat, de alig változott 0.1-0.2 kilóval a súlyom, így kiborultam és bezabáltam. Ezután olyan mérges voltam magamra, hogy addig nem eszek, amíg csak bírom. Tudni kell, hogy ekkor kezdtem egy új munkát is, ami miatt szintén stresszes voltam. Lényeg a lényeg, hétfőtől péntek délig bírtam, pénteken kénytelen voltam abbahagyni az egészet, mert borzasztóan heven vert a szívem, féltem, ha nem eszek, ott kapok szívrohamot... Nem voltak kellemes napok, ingerült voltam, álmatlan, vagy ki sem tudtam egész nap kelni az ágyból, fájtak az izmaim.
Én többször csináltam léböjtöt 10 naposakat. 5 naposat is. Ha 1 napig nem eszel még nem lesz kattasztrófa.
De a léböjt után "visszaálló" étrendet tartottam. Első napokban csak zöldség levet ettem, aztán lassan jött vissza a szénhidrát, sajtok hús, majd a többi is.
Ha érzed, hogy esetleg emiatt érzékenyebb a gyomrod, ne egyél megerőltető ételeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!