A kókuszolaj most akkor káros, vagy egészséges?
Én is így voltam vele,amikor kerestem alternatívákat olajra.:D
Szerint mint mindenben itt is a mértékletességben van a lényeg.
Én néha kókuszolajat használok,néha olívaolajat,kacsazsírt,libazsírt.
Csak arra ügyelj,hogy akármilyen olajatr választasz,ne legyen finomított.
A jó minőségű vaj is egészséges ha mértékletesen fogyasztod,vagy főzöl vele.
De egy minőségi margarin is tökéletes sütésre,főzésre.
Sőt,ha egy recept mondjuk vajat vagy margarint kíván,akkor láttam már olyat,hogy valaki földimogyoró vajjal vagy törökmogyoró vajjal,vagy egyéb magv alapú vajjal helyettesítette.:D
Én nem használom, mivel eléggé újdonság és nagyon megoszlanak a vélemények. Egyébként nem is hiányzik.
Süteményekhez mindig Rama-t vagy vajat használok.
Sütés-főzés során pedig próbálok mindent úgy elkészíteni, hogy ne kelljen hozzá sok zsiradék. Leginkább napraforgó olajat használok. Salátákhoz használok olívaolajat. Ha Sütünk kacsát, libát, annak a zsírját is felhasználjuk utána.
Szerintem ez így elég változatos, nem csak egy fajtát fogyasztunk mindig. Nem érzem szükségét a kókuszolaj vagy bármi más használatának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!