Én kétféle képen szoktam készíteni:
1. a főzős verzió:
Egy csészényi zabpelyhet (kávéscsészényi, nem a két és fél decis) háromszoros vízben odateszem főni, teszek bele egy csipet sót. Hamar felfő, és besűrűsödik, kb. tejbegríz állagú lesz, akkor elzárom.
2. a forrázós verzió
Egy tálkába teszek egy csészényi zabpelyhet és egy csipet sót, majd leöntöm annyi forrásban lévő vízzel, hogy ellepje. Legalább tíz percig állni hagyom, utána fogyasztom el.
Mindkét verzió tetszés szerint ízesíthető mézzel, fahéjjal, magvakkal, aszalványokkal, kókuszreszelékkel, csokoládéval, kakaóporral stb. stb. stb.
Én durvára őrölt zabból szeretem, tejjel. Sajnos ilyen zabot nem nagyon lehet idehaza kapni, egyszer sikerült elcsípnem a tesco-ban, azóta sem.
Teszek egy csészébe zsíros tejet (legalább 2.8-asat), teszek bele kb. 40-50 g zabot, és mikróban főzöm kb. öt percig. Közben kavargatom, kb. percenként kiveszem, kavarom, kóstolgatom elég puha-e már. Fahéjjal és mézzel finom, vagy édesítővel is jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!