Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi a kettő között a különbség?

Mi a kettő között a különbség?

Figyelt kérdés
Lehet ém vagyok nagyon együgyü de mi a különbség a nettó és a töltő tömeg között a különbség ? Egy halkonzervre van ráírva.Talán a töltőtömeg az csak magában a hal,a nettó meg a hal és a konzerv együtt ?
2018. jan. 13. 19:07
 1/8 anonim ***** válasza:
80%

Nem, a hal meg a konzerv együtt a bruttó tömeg lenne, de annak semmi értelme, mert a konzervdoboz tömegére senki nem kíváncsi.

A nettó tömeg a konzervdoboz nélküli tömeg, az összes cucc tömege összesen, ami a konzervben van. Tehát a hal, + paradicsomos, vagy olajos lé, + egyéb valami.

A töltőtömeg meg csak a hal önmagában.

(Pl gyümölcs konzerveknél ugyanez van, a nettó a cukros lével együtt, minden ami a dobozban van, a töltő meg csak a gyümölcs magában)

2018. jan. 13. 19:24
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ :)

Most,hogy így átgondolom,teljesen logikus

2018. jan. 13. 19:34
 3/8 anonim ***** válasza:
77%

A lepontozóktól pedig várnék egy kiegészítő magyarázatot, hogy szerintük valójában mit is jelent a töltő meg a nettó tömeg!

Kíváncsian várom , elképzelhető hogy az utóbbi 40 percben átdefiniálták ezeket a fogalmakat, és így még nem értesültem róla. Tök reális lehet.

Kérnék valami linkeket a forrásról, amik másképp értelmezik ezeket a szavakat!

2018. jan. 13. 19:46
 4/8 anonim ***** válasza:
52%

Nem így van, már bocsi :) A a nettó és a töltőtömeg teljesen más. A csomagolóanyagot (üveg, konzervdoboz... stb ) soha nem számolják bele a termék súlyába.

A töltőtömeg a tiszta valódi anyag, ami belekerül az adott csomagolóanyagba, de vegyünk egy példát.

Egy átlagos üveg meggybefőtt: a töltőtömeg a belekerült kb 35 dkg meggy, a többi a szirup, lé.Így a nettó tömeg kb 680/720 gr üvegtől függően.Pl egy 40 dekásnak reklámozott babkonzervben csak kb 25-28 deka a bab, a többi a felöntőlé. A konzervdoboz súlya, soha nincs beleszámolva a termék súlyába.

De ez így van minden más terméknél is.

2018. jan. 13. 19:47
 5/8 anonim ***** válasza:
54%
Amúgy az általad említett bruttó tömegre reflektáltam, mivel ilyen nincs, mert nem lehet a csom. anyag súlyt beszámítani az összsúlyba, de gondolom ezt te is tudod.
2018. jan. 13. 19:53
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Miután írtam is, hogy "lenne" meg hogy "semmi értelme" nyilván tudom.

A kérdésben hangzott el -illetve a magyarázatban- hogy "a nettó meg a hal és a konzerv együtt ?"

Erre válaszoltam, hogy az egyfajta bruttó tömeg lenne, ha létezne ilyen.

2018. jan. 13. 20:26
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem, ebben igazad van, de tulajdonképpen mindenben egyetértünk.

De az én magyarázatomat a nagyokosok mégjobban lehúzták, ahelyett hogy gondolkodnának, netán meg is mérnék, de arra már nem vennék úgysem a fáradságot.

2018. jan. 14. 06:05
 8/8 A kérdező kommentje:
Nem tudom kipontozgat le.De köszönöm mindenkinek a segítô választ,én felpontoztalak titeket :)
2018. jan. 14. 09:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!