Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ti mennyi cukrot visztek be...

Ti mennyi cukrot visztek be egy nap?

Figyelt kérdés
Gondolok itt mindenre, ami tartalmaz cukrot, akár gyümölcs vagy finomított formában, édesség, kávéba vagy teába ízesítésként, stb.
2018. jan. 13. 17:58
 1/10 anonim ***** válasza:
70%

Nem tudom... Nem igazán figyelem. Rendszeresen főtt kaja, mikor mi. Joghurt pėksüti stb változatosan... Van amiben van van amiben nincs. 2 banán vagy narancs...

Konkrėtan ami tuti az 2 kv 2 kávėskanálnyi cukor. Gyümölcslė mikor mi mikor mennyi. Kólát nem iszok.

2018. jan. 13. 18:02
 2/10 anonim ***** válasza:
63%

Mindent eszem. Nem eszem cukormentes dolgokat, pl. ha iszom egy teát, akkor cukrot teszek bele, nem édesítőt, ha iszom egy üdítőt, akkor az eredeti változatot, nem zero meg light, meg akármi. De nem iszom ezeket minden nap, rendszeresen. Gyümölcsből egy nap 1, max. 2 db-ot eszem, pl. alma, banán. Nyilván egy dinnyéből nem eszem meg egy darabot :D Azok sem dobnak rajta sokat.

Kiszámoltam párszor, hogy egy nap mennyi kalóriát eszem és milyen arányban vannak a tápanyagok. Mindig az ideális közelében van minden. Szóval továbbra sem kell magam különösebben megtartóztatni.

Szerintem a mértékletesség a fontos. Nyugodtan lehet olyat enni, amiben van cukor, finomított cukor, csak nem állandóan és nem nagy mennyiségben.

2018. jan. 13. 18:15
 3/10 anonim ***** válasza:
22%

Húúú, sokat! Legalább 5000 kalóriát, de van, hogy még többet is!

Ünnepek alatt szerintem 10000 kalória lemegy cukorból.

Alkatilag ektomorf vagyok, tehát engem nem hizlal, és amúgyis rohadt IBS-em van :'(

Édesítőszarokat kerüld mint a pestist, mérgezőek.

2018. jan. 13. 18:40
 4/10 anonim válasza:
54%
nem számolom, nem érdekel annyira
2018. jan. 13. 18:45
 5/10 anonim ***** válasza:
75%

A gyümölcsöt nem számolják a rost miatt, csak a hozzáadott cukrot. Hozzáadott cukorból kb. max. 25g a napi ajánlott adag.

Általában egy kávét iszom, növényi tejjel (3g cukor vö. tehéntej 5g cukor/100ml); egy kockacukorral (3g).

Ezen kívül nem igazán iszok cukrosat, néha teát, azt is 1-1 cukorral iszom, úgyhogy üdítőből 6-12g cukor között van a bevitelem.

A gyümölcsöt nehéz megsaccolni, mert naponta többször és többfélét eszem, de ez nem számít. Fehér lisztes pékterméket vagy tésztát, bármilyen fehér lisztes terméket nem fogyasztok (az ugye szintén cukor).

2018. jan. 13. 18:50
 6/10 anonim ***** válasza:
57%
Én sok éve vezetem a szénhidrátfogyasztásomat (is a többi makró mellett) és napi 120-130 g a maximum, ami összejön naponta. De ez nemcsak cukor, ha csak azt nézem, az napi 15-25 g-nál nem több.
2018. jan. 13. 18:58
 7/10 anonim ***** válasza:
65%

Csak a szénhidrátot szoktam nézni, hogy abból mennyi a cukor, azt nem.

De szerintem minimális lehet, max. ami készételekben, meg mustárban, ketchupba van. Édességet, süteményt gyakorlatilag nem eszem ( max. évi 1-2 káposztás rétes, meg esetleg 1 túrós pite.).

Nem kávézom, a teát pedig 90%-ban ízesítés nélkül iszom, a maradék esetben citrommal, és kb. minden 20-dik esetben egy kávéskanál mézzel ízesítve.

Energiaitalokat, üdítőket nem iszom, kivéve napi 1 -2 pohár light colát.

Gyümölcsöt nem nagyon eszem, max néha almát, mandarint. Illetve a szezonjában epret, ribizlit, meggyet - meg pár alkalommal egy-egy szelet görögdinnyét.Inkább zöldségeket fogyasztok.

2018. jan. 13. 19:27
 8/10 anonim ***** válasza:
16%

1 napra lebontva kb 5-6 kilót.

Hetente 2-szer szoktam árut rendelni, alkalmanként kb 20 kilót. Kedden, meg pénteken 20-20 kilót szoktam bevinni a raktárba.

2018. jan. 13. 19:28
 9/10 anonim ***** válasza:
73%
Naponta 180 g szénhidrát, ebből 2-5 g cukor.
2018. jan. 13. 20:06
 10/10 anonim ***** válasza:
19%

Pár gramm, bár gyümölcsösebb napjaimon sokkal több is lehet. A nettó szénhidrát 20 és 300 gramm között bármennyi lehet, de 100 gramm fölött nincs sűrűn, csak legidiótább időszakaimban, de az nem esik jól.

Sok éve elhagytam a cukrot, bár rokonnál s hasonló helyeken néha még eszem, itthon nem, hisz nincs (kivéve, amikor rámjön, hogy legyen itthon méz, mert a karácsonyi mézeseket nem adom).

Teába és kávéba nem teszek ilyesmit. Édességet sokat eszem, de cukor nélkül és szinte mindig minimális szénhidráttal.

2018. jan. 13. 23:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!