Tudnátok mondani hideg illetve meleg előételt?
Vendéglátós suliba járok és mikor öt fogásos menüt kell írni mindig bajban vagyok az előételekkel. Szinte mindig ugyanazokat írom: cézársaláta,franciasaláta,hortobágyi húsospalacsinta,omlett,sonkástekercs
Kéne valami új amit írhatok.
Tojástartár ( [link] )
Kéksajtos mártogatós zöldségcsíkokkal
Mozzarella paradicsom
Libamájas kenyér fügelekvárral
Meleg előétel:
bruschetta vagy crostini
töltött gombafejek (pecorinós)
baconbe csavart osztriga vagy szárított gyümölcs, klasszikus angol módra
pizzetta
queso flameado
Hideg előétel:
görög vagy olasz antipasti
francia canapék
spanyol tapas
orosz zakuski
olasz carpaccio
kaviár
kaszinótojás
gravlax
rák koktél
samosa chutney-val
lazac tatár
sushi
hozzátenném, hogy az omlett, saláta csak a magyar "gasztronómiában" elfogadható mint előétel, de egy normálisabb étteremben itt sem mernék felírni annak.
A közel-keleti konyhában valóban tálalhatóak előételként saláták, de nem a francia meg cézársalátára kell gondolni, hanem a helyi specialitásokra. Pl. padlizsánsaláta vagy fattoush.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!