Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Minden érkezésetekben van hús...

Minden érkezésetekben van hús vagy tejtermék?

Figyelt kérdés

Természetesen nem vegánok válaszát várom.

Egy vita kialakulhat, de a kérdésem leginkább azokhoz lesz, akik szerint a húsra szükség van.

Tehát a bónusz kérdés a fő kérdés ellenkezője.

Esztek VALAHA hús és tejtermék nélkül?

Normális vita lehet, de hőbörögjön senki.

2018. jan. 4. 18:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nincs, van, hogy két-három napig is nincs.
2018. jan. 4. 18:51
 2/11 anonim ***** válasza:
Minden nap eszem húst, de tejterméket nem.
2018. jan. 4. 19:33
 3/11 anonim ***** válasza:

Én nagyon szeretem a húst, legszívesebben csak azt ennék, de ha sokat eszem belőle, rossz a gyomrom. Azzal együtt, hogy rengeteg zöldséget eszem a hússal is, meg máskor is.

Minden nap eszem egy-egy étkezésben húst vagy tejterméket, de van olyan nap, hogy mind a kettőt. Az is előfordul, hogy egyiket sem eszem egy nap, de ez már ritkább.

2018. jan. 4. 19:53
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

A férjem ritkán eszik húst havi 2-3x, tejtermékeket viszont szinte naponta.

Én jóideje vegán vagyok így természetesen egyik sincs.

2018. jan. 4. 20:36
 5/11 anonim ***** válasza:

Na ez egy jó kérdés, most nem tudom hirtelen..

Reggel ha tejet(vagy kakaó, kv stb) iszok, akkor van, ha nem, akkor teát.

Utána gyümit eszek, utána diákcsemegét.

Délután 3-kor ebédelek, van, hogy csak leves(ebbe ritkán van hús), van, hogy csak párolt zöldséget vagy nyerssalátát, de általában ezekhez eszek egy szelet húst vagy grillsajtot.

Vacsira általában sárgarépát/káposztát rágcsálok, nagyon ritkán van(ha napközben alig ettem), hogy egy kispoharas joghurt vagy pár kanál túró is lecsúszik.

Szóval nem, semmiképppen sem.

2018. jan. 4. 22:06
 6/11 anonim ***** válasza:
54%

Nem szoktam húst enni (leghosszabb vega korszakom 8 év volt, nyilván nem lett semmi bajom, mert minden mást ettem, nagy mennyiségben), de tejterméket is minimálisat (napi 1 dkg sajt szintjén). Ebben a hónapban mindkettőt igyekszem kerülni, tudom, hogy semmi szükségem rájuk :)

Egy csomó más ételcsoport sincs jelen, s így is rendben vagyok. Még a vegán étrenden is lehet egy csomót szűkíteni egészségi problémák kockáztatása nélkül, hús és tejtermék nélkül pedig semmi nincs, annyi állati fehérjét ehetünk, amennyit csak akarunk, a növények pedig igencsak tápanyagdúsak tudnak lenni...

2018. jan. 4. 22:11
 7/11 A kérdező kommentje:
Most fogyasztom az utolsó karton tejemet. Amint elfogy, többé semilyen állati eredetű terméket nem fogyasztok.
2018. jan. 5. 08:43
 8/11 anonim ***** válasza:

Szerintem ez a te döntésed, tényleg mindenki azt eszik, amit akar, és egyetértek veled abban, hogy ezen nem kell hőbörögni meg másokat térítgetni.

Meg fogod látni, hogy neked jó-e, ha így eszel, vagy nem. Ha nem jó, akkor legfeljebb változtatsz.

Annyit javasolnék, hogy próbálj minden nap enni valami hüvelyest, meg nyers olajos magokat, mert ezekben van fehérje.

Amúgy személy szerint jó egészséget kívánok neked, bárhogyan étkezel is, és azt kívánom, hogy találd meg a hozzád legjobban illő étrendet.

2018. jan. 5. 10:54
 9/11 anonim ***** válasza:

A gabonákban, algákban, tésztafélékben is sok fehérje van (persze tésztából ne a fehéret vagy a durumot válaszd ami ugyanolyan rossz, hanem teljes kiőrlésűt stb, pékárúból is, vagy sokmagvasat, rozsosat, korpásat), reggelire vagy vacsira pl nagyon jó a zab köles vagy amaránt kása.

Illetve a növényi tejek is tartalmaznak sok fehérjét, házilag készítve a magtejek 3-4gfehérje/100g, a növényi joghurtok ennél is többet. A kesu, mandula vagy szója sajtban is van rendesen fehérje.

A szójatej bolti verziója szintén 3-4g fehérjét tartalmaz; a bolti magtejek viszont fehérjében szegények. Az alpro joghurtjai és krémtúrója is elég fehérjedús.

2018. jan. 5. 11:02
 10/11 anonim válasza:
51%
Szinte minden nap eszek húst,bár tudtommal diétában mindkettő kombinálása jobban hizlal.
2018. jan. 5. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!