Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Lehetek vegán 0-ás vércsoporttal?

Lehetek vegán 0-ás vércsoporttal?

Figyelt kérdés
Én sem gondolom, hogy sok összefüggés lenne, de hallottam olyanokat, hogy hajhullást, stb eredményezett. Lehet köze egymáshoz?

2017. dec. 27. 11:29
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
66%

Nem én írtam, de igaza van, és minden normális gondolkodású egyednek egyértelmű, hogy mire gondolt.

Az esszenciális aminósavak és a belőlük felépülő fehérjék, stb. egyáltalán nem makrók, hanem egyszerűen létfontosságú elemek, amiket a testünk nem képes szintetizálni.

Ha belegondolsz a szénhidrátot is csak azért képes előállítani a test fehérjéből és zsírból hogy a közvetlen "éhhalált" az energia hiányában elkerülje. Hosszútávon viszont fenntarthatatlan a folyamat ill. maradandó szervkárosodáshoz vezet, gyakorlatilag csak egy hirtelen mentőakció a test részéről.

2017. dec. 28. 16:52
 22/29 anonim ***** válasza:
22%

Nem értem miért lenne önpusztító folyamat az alacsony szénhidrát bevitel (ketogén diéta). Elég sokan űzik, és nem úgy tűnik, mintha valami óriási egészségkárosító hatása lenne.

A másik, hogy pár esszenciális zsírsavon kívül elő tud állítani a szervezetünk zsírsavakat illetve zsírt is szénhidrátokból..

2017. dec. 28. 17:15
 23/29 anonim ***** válasza:
75%

Nincs egészségromboló hatása? Hosszútávon halált, szívkárosodást okoz. Rövidebb távon csak a vesét teszi tönkre.

Sokan űzik, mert ez a divat, és sajnos nem tájékozódnak a mellékhatásokról. Valóban hatásosan lehet vele fogyni. Mivel a szervezet ilyenkor MINDENT eléget, hogy az élethez szükséges szénhidrátot előállíthassa, a test éhhalálát elkerülve. Marha egészséges folyamatnak hangzik, ugye?

2017. dec. 28. 17:28
 24/29 anonim ***** válasza:
13%

Igen, előfordulhat a túlzott fehérjebevitel miatt köszvény (de ez ketogén diétától független, mivel akkor is kialakul, ha nem ketózisban van az ember).Nézz meg pár testépítőt szálkásítás közben,nem igen néz ki hullának egyik sem.

És az egészséges, amikor egy vegán lenyom reggelire 5-6 banánból készült turmixot (kb 50-60g cukor) vagy megiszik egyszerre 1 liter narancslevet, amivel az egekbe löki a vércukorszintjét?

2017. dec. 28. 17:51
 25/29 anonim ***** válasza:
55%

Nem hiszem, hogy egy normál 60-70 kilós vegán le tudna nyomni 6 banánt reggelire, de ha mégis, gondolom tisztában vagy vele, hogy a rostok miatt teljesen más a felszívódása és hasznosulása mint hogy ha 60g fehér cukrot tömne be az ember.

Szóval a szervezetednek nyilván jobb.

De továbbra se hiszem hogy bárki is elfogyasztana 5-6 banánt reggelire (az fél kiló, basszus).

Az 1 liter narancsleves dolgot nem értem, embert nem ismerek, aki ennyit nemhogy reggelire de egy nap alatt meginna.

És nem a köszvényre gondoltam, hanem arra, hogy a ketózis az izmokat is bontja, így végső esetben a szívizom is károsodik. Alapvetően a probléma a vesekőnél kezdődik, mert a veséd halálra dolgoztatod a normál 4-5x-ös fehérje és zsírbevitellel, és a veseelégtelenséggel folytatódik hosszútávon.

2017. dec. 28. 18:02
 26/29 anonim ***** válasza:
59%
Lehetsz.Semmi összefüggés nincs a két dolog között. A vércsoportdiéta egy sok közül, ami nincs tudományosan bizonyítva.
2017. dec. 29. 19:25
 27/29 anonim ***** válasza:
63%

A szigorú ch megvonással járó diétákról csak annyit, hogy az egyik fontos pártolójuk és követőjük Atkins doktor (!) is ebbe halt bele, konkrétabban kövéren és betegen, 120 kilósan, szívrohamban halt meg. Természetesen ettől még a szénhidrát nem esszenciális tápanyag, mert a glükózt a szervezet szükség esetén előállítja zsírból és fehérjéből is, de, hogy ebből egészség nem lesz az biztos.

Amúgy a legtöbb ember tényleg nem eszik meg sok banánt. De a pl sok high carb vegan akár 12-t is megtud enni, főleg, ha sportol vagy eleve nagyobb testalkatú (nem a kövérekre gondolok ez alatt!). Pl Kardos Noémi is könnyedén megeszik 8 banánt reggelire.

Ha bio banánt eszünk, abban a tápanyag is jóval több. A gyümölcscukor pedig nem veszélyes, mivel a fruktóz mellett sok rostot, vitamint és ásványi anyagot is beviszünk, a sok rost meg lassítja a cukor felszívódását, ezért a gyümölcsök glikémiás indexe is alacsonyabb, mint pl a fehér kenyéré.

Az 1 l narancslé megivásában már én is kételkedem.

2017. dec. 29. 19:46
 28/29 anonim ***** válasza:
23%

"ezért a gyümölcsök glikémiás indexe is alacsonyabb"

Amiről viszont nem tudjuk, hogy mekkora jelentősége van, vagy egyltalán van-e jelentősége. Tehát az egész érvelésed megbukik.

2017. dec. 30. 11:46
 29/29 anonim ***** válasza:
100%

0-ás vagyok. 1 éve vegán. Eddig nem tapasztaltam semmi rosszat, csak jót. A hajam erősebb lett. Előtte hullott kicsit. Tudom, hogy 1 év még nem hosszú idő, de annyi időre elég, hogy bármi jele jelentkezzen, hogy valami nem stimmel a szervezetemben.

Ez a vércsoport szerinti diéta csak humbug.

2018. jan. 2. 15:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!