Sziasztok, szàjsebészeti ràb_szás okàn 4-6 hétig csak pépeset ehetek. Tudnátok a tejbegrizen, krumplipürén túlmutatóan ötleteket adni? :(
2017. dec. 20. 11:01
1/7 anonim válasza:
Akármilyen krémleves, kicsit pürésebb főzelék, ezeket azért százféleképpen lehet variálni. Ezen kívül turmixok.
2017. dec. 20. 11:10
2/7 anonim válasza:
Szegény Te! Amikor nekem műtötték a pofámat, bébiételeket ettem. Finomak, bár elég drágák, kicsit meg kell sózni. Továbbá egyszer leturmixoltam a húslevest, amit főztem, daragaluskával, leveszöldséggel és csirkehússal egyetemben. Nagyon finom volt! :D Jobbulást!
2017. dec. 20. 11:13
3/7 anonim válasza:
Sütôtök püré
Sütôtök krémleves
Brokkoli krémleves
Zöldborsópüré
Fokhagymakrémleves
Tökfôzelék
Cukkini krémleves
Kukoricakása
Zabkása
Sárgarépa krémleves
Különféle smoothiek
Sósakba keverhetsz aprított fôtt tojást, ricottát, az édesekbe vaníliás fehérjeport, csak hogy a fehérjebevitelre is meglegyen. Az édeseket még dúsíthatod darált dióval, mogyoróval, mandulával. A smoothiekba turmixolhatsz avokádot is a gyümölcsök mellé. Mellé még szedj egy jó minôségü multivitamint.
2017. dec. 20. 11:48
4/7 anonim válasza:
Tejes ételeket szájsebészet után nem fogyaszthatsz úgyhogy szerezz be növényi tejet ahhoz a tejbegrízhez!
Amúgy krémleves pl zeller,-alma-fehérbor paradicsom-bazsalikom, paprika, sütőtök-zsálya, cukkini-citrom-fokhagyma, stb.
Főzelékek puha zöldségfasírttal
gombás vagy paradicsomos rizottó
Sült polenta puhára párolt zöldségekkel
2017. dec. 20. 11:57
5/7 anonim válasza:
Szinte mindent le lehet turmixolni, még a sült húst is, ha omlósra van csinálva, ha hiányolod az ízeket.
2017. dec. 20. 13:08
6/7 anonim válasza:
Mivel mindent le lehet turmixolni, pár nap után a rágás élménye jobban fog hiányozni, mint az ízek. Kérdés, hogy mennyire kell pépesnek lennie, tudsz-e mondjuk a nyelveddel "rágni", vagy olyan étel kell, amit egy az egyben le tudsz nyelni... Nem lesz könnyű, nekem csak egy hétig kellett vigyáznom, a babakajával megoldottam. A lényeg hogy sokszor egyél keveset, és sokféle ízben. Ha nagyon pépeset eszel, számíthatsz hasmenésre is. Esetleg a rostot tablettában vedd be.
2017. dec. 20. 13:18
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötleteket. Sajnos teljes rágás tilalom van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!