Tízóraira ötletek?
Sziasztok!
Tavaly mindig az előtte napi ebédet vittem a suiba, mert nem vagyok menzás és akkor az volt az ebédem is. De gyakran van, hogy elfogy vagy nem vihetek olyat, mert addigra megromlik.
Szóval tudnátok néhány jó tippet adni, hogy mit vigyek a suliba enni? Csak annyi a lényege, hogy gyorsan elkészíthető legyen, mert sokáig szoktam tamulni és nekem ezt tanulás közben kell elkészítenem majd vagy reggel.
Avokádó+teljes kiőrlésű kenyér
Sajtok+szőlő, alma, dió, mogyoró, körte, ami épp van otthon
Hummusz+knäckebröd vagy nyers répa, paprikaszeletek
Szendvics
Saláta, gyümölcssaláta
Zabkása hidegen akár aszalt gyümölcsökkel, akár csokival
Hideg rántottás szendvics
Uborka-vagy cukkinitekercsek
Fűszeres olajban elrakott olajbogyó, paradicsom, paprika, feta, stb. teljes kiőrlésű kenyérrel
Otthoni készítésű zabkeksz, műzliszelet
Cazone,(nemcsak pizzatésztából,lehet készíteni,a mirelit levelestésztából is kiváló,könnyű elkészíteni, és minden egyben van,zöldség, sajt ,sonka,szósz.)
Muffin...sósan zöldségekkel, sajttal,kukoricával,sonkával,vagy
Édesen gyümölccsel ,olajos magvakkal.( a muffin azért is jó ,mert sokat lehet belőle egyszerre készíteni, és jól fagyasztható, ezért mindig van a mélyhűtőben.)
Saláták ,az öntetet külön csomagolva.
Sült húsgolyók mártogatós szósszal,és nyers zöldségekkel.(a húsgolyókból,v.fasírtból is többet szoktam készíteni, mert ezek is jól fagyaszthatók. Főzelékhez feltétnek,vagy önálló ételnek egy salátával.)
Ha töltött káposztát,vagy töltött paprikát készítek,abból is szoktam lefagyasztani egy adagos dobozokban. Nagyon jól jön ,ha nincs időm főzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!