Milyen étellel nyűgözzem le a páromat és a barátait?
A párommal és két barátjával (ők szintén egy pár) elmegyünk egy nyaralóba és én fogok főzni. Szeretnék valami olyat, amire azt mondják, hogy na ezigen, ez a csaj egy konyhatündér :)
Mivel készüljek nekik? Huszonévesek vagyunk ha ez számít. S. O. S. zöldkéz mindenkinek megy
Desszertnek csinalj makostesztat palacsintabol, szilvalekvarral a tetejen. Ehhez csak a kisutott palacsintakat fel kell vagni szelesmetelt mereture, megszorni cukros makkal es radobalni egy kis lekvart.
Fincsi es annyiban kulonleges, hogy nem fott tesztabol keszitened.
Húsleves macerásabb marha fartőből a legjobb, disznóhús esetén csontos karajból. Csontos resz mindenképpen kell bele, fartőnél rakj bele velős csontot.
Min. 1-1 1/2 kg fartő vagy karaj egészben, velős csont, 5-6 répa, 5-6 feher répa, 1 cikk zellergumó, 2-3 félbe vágott krumpli, 1 egész paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma -héjastól, egészben-, pár fej gomba -lehetőleg erdei-, pár kelbimbó, zöldség zöldje összekötve, zeller levél, 10-15 egész bors,5-6 borókabogyó, szerecsendió, őrölt kömény, gyömbér -szárított-, só. Mindent egyben, hideg vízben kell feltenni, min. 5-6 óráig éppen hogy gyöngyözve főzni, habot leszedni. Amikor kész, ki kell szedni a húst és a zöldségeket, majd sűrű szitán átszűrni.
A lényeg azthiszem megvan..
Már csak egy csípős szósz receptre lenne szükségem es valami fincsi salátára..? :D
*a hagyma az nálunk lilahagyma szokott lenni,de szerintem másfajta is jó:) ja meg még ha akarod, akkor szórhatsz a tetejére reszelt/felkockázott sajtot, de mindenki annyit szórjon sajtból a sajátjára, amennyi kell neki, és amit elraksz, ha megmarad, abba a salátába ne szórd bele a sajtot, mert összeszottyad a saláta nedvességében, szóval a sajt az ha van , akkor mindig külön legyen,és utólag legyen rászórva az által aki akarja; tehát mindig friss, nem áztatott sajt legyen rászórva, tehát az a lényeg, hogy a sajtot ne rakd bele a közös salátástálba:D
És majd légyszi mondd meg pontosan, ha körvonalazódott, hogy milyen kaja lesz majd, amit készítesz!:) Ja és még ez ilyen kicsit egzotikussá tette a dolgot, de ízben nem annyira passzolt talán, volt egy neves szakácsmuksó, aki a szomszéd városban főzöcskézett, és lefedhető fehér műanyagtányérkákban osztogatta, amit főzött, és ő még rakott a krumplihoz barna babot is; ami amúgy mindegy, hogy ott van-e , mert ízügyileg asszem nem annyira passzol:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!