Milyen étellel nyűgözzem le a páromat és a barátait?
A párommal és két barátjával (ők szintén egy pár) elmegyünk egy nyaralóba és én fogok főzni. Szeretnék valami olyat, amire azt mondják, hogy na ezigen, ez a csaj egy konyhatündér :)
Mivel készüljek nekik? Huszonévesek vagyunk ha ez számít. S. O. S. zöldkéz mindenkinek megy
Csinálhatsz gyrost
Brassóit
Nokedli csirkepaprikással(rizzsel)
Marhapörkölt
Kérdés az, hogy mennyire tudsz főzni, esetleg komplikáltabb ételt, vagy csak egyszerűbbet tudsz elkészíteni?
Úh a húsleves receptnek nagyon örülnék, kíváncdi vagyok te hogy csinálod! :)
Nos van valamennyi tapasztalatom. Csirkepöri, paprikás krumpli, gulyásleves, palacsinta, grillezett húsok, tepsis csirke, ilyenek mennek... valami picit extrábbat szeretnék, vagy különlegesebbet nem is tudom. :)
En is javasoltam de a masik csajszi nem szeretne kint lenni.
Otleteket meg legyszii
Amugy azert mert nem akartok kint lenni, attol meg a bogracs rotyoghat az udvaron ... csak neha ra kell pillantani. Nem ettol meg a kertben partyzni.
Ha telen felmesz Dobogokore, ott is az etterem elott rotyognak a bogracsok, de bent eszed meg az etteremben.
Rákos-(kagylós) spagetti
Olívaolaj és vaj keverékén megpirítasz egy kisebb hagymát és 2-3 gerezd fokhagymát, sózod, garnélát beledobob 1 percre forró vízbe, ha rajta van a páncél, leszeded. Utána beledobod a wokba 2-3 percig pirítod, 1 dl szárazfehérbort öntesz hozzá, elpárlod, hozzadobsz pár negyedelt fekete olívabogyót, illetve zsíradék nélkül megpirított félbevágott koktélparadicsomot -1-2 percig kell pirítani, először a vágott felületet tedd a teflon vagy öntöttvas serpenyőbe, hogy ne engedjen levet-, sózod és borsozod, felöntöd tejszínnel, amikor felforr, dobsz bele egy kis hideg vajat, majd hozzáöntöd a kész spagettit -minőségi tésztából csináld, pl. az Ázsia Bt-nél vagy a Gozsdu udvarban van friss minőségi spagetti-, 3-4 percig együtt főzöd nagyobb lángon. Tálaláskor negszórod friss összevágott bazsalikommal, meglocsolod olívaolajjal és frissen facsart citrom levével. A garnéla mellé dobhatsz Szent Jakab vagy fekete étikagylót. Semmi más fűszer nem kell hozzá a són, borson és friss bazsalikomon kívül, a jó alapanyag a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!