Meg szoktátok hámozni a csiperke gombát?
Figyelt kérdés
Meg kell hámozni, vagy anélkül is lehet elkészíteni?2017. nov. 29. 20:02
1/7 anonim válasza:
Én azt ajánlom hámozdd! Sokkal finomabb lesz,ráadásul így a jótékony hatása is nagyobb.
2/7 anonim válasza:
Nem szoktam meghámozni, sőt ha nem nagyon földes, meg sem mosom, csak papírtörlővel áttörölgetem.
Ha mosni kell, akkor folyóvíz alatt és igyekszem az utolsó pillanatban,mert a víz nagyon sokat ront a gomba állagán.
3/7 anonim válasza:
Semmiféle gombát nem kell meghámozni és semmilyen gombaszerető nem követne el ilyen bűntettet :)
Ha földes, letörölgetni ill hideg folyóvíz alatt gyorsan átmosni és rögtön felitatni a nedvességet, ne szívja be.
4/7 anonim válasza:
Hámozás nélkül sokkal finomabb, aromásabb, viszont ha valaki nem jól bírja, mert felfújódik töle, annak érdemes ennek ellenére lehúzni a kalapbörét
6/7 anonim válasza:
Változó. Ha rosszul néz ki a kalapja s könnyen, vékonyan lejön, meghámozom, de normál esetben nem.
7/7 anonim válasza:
Mosd meg alapoosan, hogy ne legyen földes, vágd le a tönk alsó "nemszép" részét, aztán simán darabold fel kisebb darabokra. Ha ez megvan, akkor mehet a wokba, nagy lángon pirítsd barnára (folyton mozgatni kell, mert egy szemvillanás alatt leég). A végén kell a gombás ételbe tenni az így lepirított gombát, mert így nagyon-nagyon intenzív marad a gomba íze, és roppanós marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!