Egy 2-3 literes szódásszifonnal hogy kell szódát készíteni? Egy patron csak egy literhez jó elvileg. (Hülye vagyok)
Meghalt a nagymamám és a padláson találtunk több, szerintem 50 éves szódásszifont is és elkértem egyet, mert amúgy is szoktunk fröccsözni barátaimmal. (De otthon ez inkább bor+szénsavas ásványvizet jelentett eddig)
De gőzöm sincs (nulla, egyáltalán semmi), hogy ezek hogy működnek. A YouTube-on megnéztem egy 2 perces videót
https://www.youtube.com/watch?v=QhRXoerY8lw
És rájöttem a dolgokra, de arra még nem, hogy hogyan lehet egy nagyobb méretűt elkészíteni.
Azt írja 1 liter szódavízhez kell 1 patron. De hogy csináljam meg, hogy kiveszem a patront? Azt mennyi idő után kell? Lehet? Félek valamilyen túlnyomásos robbanástól, vagy ilyesmitől. (Bocs, ha hülyeséget írok.) Egy 2 vagy 3 literes szifonhoz hogy csatlakoztassam a második vagy harmadik szifont? Mennyi idő teljen el kettő között? Csak simán csavarjam ki, aztán rakjak bele egy újat ugyanúgy?
21/f
1.
Szóval betekerek egyet, aztán hallom a ciccegést és utána mondjuk elég, ha várok 2 percet, kitekerem és tekerhetem be a következőt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!