Kindertojást hogyan lehet biztonságosan tárolni (a megromlás szempontjából)?
Akciós volt, így beszereztünk egy kartonnal. Hagyományos, tehát alufóliás és nem műanyag, hermetikusabb (Kinder Joy, ha jól tudom) csomagolású.
1 napja még a garázsban van. Ott jövő tavaszig, amikor lejár a szavatossága (addig el fog fogyni:-)), kb. 5-10 fok és kb. 60-70 % pára várható. A garázs sötétebb.
A lakásunkba is felvihetném, de, ugye, a csokikeresésben profi gyerekeinkkel kell ebben az esetben számolni:-) Persze, legfeljebb profin eldugjuk.
Lakás: 20-25 fok és kb. 40-55 % pára. Itt értelemszerűen világosabb van, mint a garázsban, de ha kell, tudjuk zárt helyre tenni.
A csomagoláson pedig nem írnak semmit a tárolásról (bár nyilván extrém körülményeket kerülni kell).
Ti mit javasoltok?
Előre is köszi!
Köszönöm a válaszokat. Szerintem felkerül a lakásba a készlet.
Utolsó hozzászóló: rendben, de, gondolom, az általad említett 1-2 hónap csak az én két helyemre vonatkozik.
A szupermarketek polcain remélem, nagyobb sikerrel tudják temperálni a hőmérsékletet, és beállítani a megfelelő páratartalmat (még akkor is, ha zárva az áruház), hogy tényleg a csomagoláson lévő időpontig fogyasztható legyen.
Köszönöm a hozzászólásokat.
Legutolsó hozzászóló: jó az ötleted.
Tudom, hogy nem biztos, értelmes kérdés, de a hűtéssel nem ártok valamennyire az édességeknek (hűtőhőmérséklet és magasabb pára a hűtőben).
Azért kérdezem, mert a boltokban sem így árulják (igaz, lehet, csak spórolnak, és ennek az lehet időnként a vége, amit az utolsó előtti hozzászóló írt).
Amúgy jövő áprilisig szavatos a csomagolása alapján az édesség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!