Megettem egy egész fej fokhagymát a salátámban, reggelire. Lehet valami bajom?
Néha én is megettem egy egész fejet. Persze csak kb. 15 évente egyszer. Mindig jótékony hatása volt a mértékletes fogyasztásának, főleg a szexuális életre, bár nem mint ha fokhagyma nélkül gondom lenne. Persze az illatát nem mindenki szereti és mások megérezhetik rajtad.
Annyit tapasztaltam hogy kb. 40 éves kortól a lábfejen viszketést szokott kiváltani a sok fokhagyma. De mégsem a kort gyanítom okának hanem azt hogy egy ideje már városi vagyok és már nem az egykori otthon termelt bioélelmiszert fogyasztom és a fokhagyma lehet hogy kölcsönhatásba lép például a bolti élelem tartósítószereivel. Ugyanis a falu szélén bioélelmen élő 90 éves apám is ennyi vagy több fokhagymát evett mint én, de ő nem tapasztalta ezt a mellékhatást hogy viszketne tőle a lábfeje.
A gyomrodnak sem tesz jót.
A fokhagyma nagyon egészséges, nyilván tudod te is, de azért a mértékletes fogyasztása az ajánlott.
Egy-egy alkalommal nem lehet gond ha behabzsolsz belőle, csak ne rendszeresen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!