Miért drágább a szemes kávé?
Hogy az omniával mit csinálnak, azt nem tudom, az eleve egy olcsó, közepes kávé.
A szemes kávé azért drágább, mert igazán jó kávét csak friss őrletből lehet főzni (és vannak egyéb kritériumok is).
Én is szemes kávét vásárolok, két okból is. 1., Sokkal finomabb a frissen darált, mint ami hónapok óta ledarálva áll a csomagolásban, 2., olcsóbb.
Nem tudom hogy foghattad ezt így ki, de 200 grammos kávéért 1100 forint sok. Pláne, hogy Omnia, ami -fogalmazzunk úgy- nem a kávézás csúcsa.
Gyakorlatilag drágább így mint a Lavazza Oro, amit én szoktam venni (kb. 5000.-/kg) , és jobb minőségű kávé, mint az Omnia.
Szerintem kifogtál valami extra drága helyet, szerintem az Omnia kilója kb. 3000-3500 szokott lenni.
Összeesküvés-elméletnek tűnik, de én is hajlok arra, hogy az őröltbe belekevernek más szemetet is.
De lehet, hogy csak arról van szó, hogy aki szemes kávét vesz, azt eleve gazdagnak nézik, mivel egy darálós kávéfőző 100 ezer forintnál kezdődik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!