Mi történhet, ha nem eszem egyáltalán főtt ételt?
Hacsak nem olyat próbálsz megenni nyersen, ami mérgező vagy extrém nehezen emészthető, s beviszed, amit kell, nem aggódnék. Az emberiség csak a legutóbbi időkben főz, s túlságosan hasonlítunk más állat rokonainkhoz, megvagyunk enélkül is.
Nekem is a nyersvegánok vagy általánosabban, a nyersevők jutottak eszembe. Sokuk évtizedek óta él nyers ételen és saját állítása szerint minden rendben. Ez azért biztató.
Más kérdés, hogy nekem speciel nagyon hiányozna a főtt étel, bár biztos belejönnék, ha kellene. Bár az komoly és necces étrendi változásokat jelentene, erősen alapozom tojásra s a nyersen evett tojásfehérjék problémásak egészségügyi okokból. Úgyhogy el kéne mozdulnom a nyersvegán étrend irányába, növényi fehérjékre alapozva. Legalább tengernél élnék, akkor mehetnének nyers halak, de így nem kockáztatok...
Szóval azon múlik a dolog, hogy át tudod-e alakítani úgy az étrendedet, hogy bevidd, amit kell. A hőkezelés hiánya még nem gond, de ha egyszerűen elhagyod az azt igénylő ételeidet, az problémás lehet.
De lehet, hogy te nem nyersen akarsz enni, csak a rendes főtt ételt kihagyni és kenyeret enni sajttal... Az megint más.
Semmi nem történhet. Én nagyon ritkán eszem főtt ételt, nem igazán szeretem. Csak ha olyan kedvem van. És ilyen melegben ritkán van olyan kedvem, hogy bekapcsoljam a sütőt.
Megtehetem, egyedül élek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!