Esküvőre menü lisztérzékenyeknek?
Sziasztok? Érdeklődnék, hogy tudnátok ajánlani e ételeket, amit lisztérzékenyek is ehetnek esküvőn? Hagyományos menü lesz. Gondoltam nekik rendelek grill tálat, párolt és/vagy friss zöldséggel.
Ez jó ötlet?
Illetve a levest megehetik amiben van tészta, mármint csak a levet, de ugye együtt fő.
Vagy milyen opciók lehetnek?
Tudom kérdezzem meg az éttermet, de kiváncsi vagyok főleg lisztérzékenyek véleményére, ők mit tudnának elképzelni.
Ja gluténmentes süti lesz. 😊
9: semmi gond, sajnos ez tényleg olyan terület, amin az orvosok is gyakran vitatkoznak.
Kérdező: krumpli, rizs mehet. Paradicsomszószt én soha nem sűrítettem liszttel, rengeteg recept van anélkül is. Nem tudom, hogy pontosan milyen ételhez kell, szóval inkább nem ajánlok semmit, de a neten rengeteg recept van, én most hallom először, hogy a paradicsomszószt is szokás liszttel sűríteni.
- rizs, krumpli
- bármilyen zldség, gyümölcs
- ízesítetlen tejtermék, tojás
- bármilyen hús, kivéve az előrepácolt/fűszerezetteket (mert annam lehet glutén)
- rizsliszt, kukoricaliszt, kukorica- és burgonyakeményítő
Ezeket ehetik nyugodtan.
A leves, amiben benne főtt a tészta, soknál már panaszt okoz.
A zab elvétve tartalmazhat glutént, mert sok helyütt együtt őrlik a búzával.
Amiben van: árpa, búza, rozs, és néha a zab, ezeket kell kerülni.
Mi a baj az első válasszal ? Pontosan a kérdező kérdéseire
volt korrekt válasz.
Lisztérzékenynek meg ne próbálj olyan ételt tálalni, amibe belefőtt a lisztes dolog - tészta pl. a levesbe. Legyen nekik külön leves akkor...
Köretnek bármi mehet szinte, burgonyaételek, rizs, köles, quinoa, lencse, kuszkusz, saláta, stb.
Főételnek grill vagy töltött zöldségek, zöldségtekercsek esetleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!