Kórházba milyen tartós élelmiszert ajánlanátok?
Sziasztok! Apukám kórházban van, de mondta hogy az ételek íztelen ehetetlenek, így szeretnék valami olyat vinni neki amit csak előkap és megesz, de nem romlik addig meg. Agyműtéte volt, így gondolom semmi túl fűszeres sem lehet.
Péksütemény nem a kedvence, de megeszi ha nincs más.
Esetleg a konzerven és péksütin kívül van más tippetek?
160 km-re lakok tőle, így főtt étel kilőve.
A #9 kettes pontjával azért erősen vitatkoznék...
Szerinted erre
erre
vagy esetleg erre
van szükségük a lábadozó betegeknek/sérülteknek? Nem hiszem. És ezek bár már az extrémebb dolgok voltak, de a legtöbb esetben jár a páciensek egy szelet kissé száraz kenyér/kifli és egy pici vaj, esetleg még a legócskább parizerből egy kevés. Bár nem vagyok orvos, de szerintem ezek nem a legvitamindúsabb, legegészségesebb ételek.
Úgyhogy én nem csodálkozom, hogy a kérdező szeretné inkább maga etetni az apukáját.
jól elálló gyümölcsök pl. alma, körte ill zöldség pl. uborka, paradicsom, paprika
szárított gyümölcs vagy pl. paradicsom
olajos mag mix, pl. dió, mogyoró, kesu, szezámmag, tökmag stb.
műzli/zabkása ugye csomagban + növényi tej, nem kell hűteni
extrudált kenyér
Ez úgy már kb. elég hogy ne haljon meg vitaminhiányban a magyar kórházakban :)
Sok gyumolcsot vinnek be, pl almat, ez nem romlik, nem csepeg, nem ragad.
Amikor szultem, parom ezt hozott be, de ebbol se sokat, mert hangyak biz`a vannak a korhazakban. Olajos magvakat nassolni valonak pl diakcsemeget. Nem tudom, hanyszor fogsz tudni bemenni, de en vinnek neki par db zsemlet, szalamit (nem veletlen ezt tesznek kirandulaskor is a szendvicsbe) es paprikat. Ez sem folyik, mint a paradicsom. Innivalonak 100%os Siot es szensavmentes vizet, sok folyadek kell. Semmikeppen nem vinnek tehat cukros dolgokat, peksutit, kekszet, chipset, ilyesmit. Esetleg fott etelnek pedig huslevest (annyit amennyit aznap meg tud enni) es natur csirkemellet barna rizzsel, uborkaval. En ezeket ettem a korhazban :)
Aki a műtétből felépülő betegnek chipset, csokit, péksütit, zacskós levest, erőspistát, kekszet, sós meg cukros rágcsát vinne az szimplán hülye vagy mi baja???
Eltartható gyümölcs pl narancs mangó alma körte cseresznye, jól tárolható zöldség pl avokádó, ubi, paprika, zellerszár, répa, diákcsemege teljesen jó ötletek és ezeket meg nullára pontozzák!
Holott szánalmas a kórházi kaja és pont hogy vitaminban nagyon szegény!
A zabkása növényi tejjel kiváló ötlet finom és tápláló, vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban gazdag!
Beszéltem bátyámmal, elvileg bármit vihetek be neki, sajnos csak az egyik kezét tudja most használni és felkelnie sem szabad, tehát csak olyat ami nem romlik meg, kéznél van, és könnyen kibontható
Idáig szőlőt, barackot vitt be neki azokat megette.
Én croissantra gondoltam, mert az nem szárad meg. Földimogyoró, kréker vagy édes keksz. Cappy gyümölcslé, ásványvíz.
Meg persze gyümölcsök. A diákcsemege is jó ötlet.
Jöhetnek még ötletek! :)
15, mert te aztán k.rvára tudod, hogy kinek minek mi kell. Honnan tudod, hogy a kérdező apukájának pl.nem ég a gyomra a narancstól???
Persze a pofád az rohadt nagy. Mégis milyen jogon hülyézel le és húzod le az összes választ? Csak azért, mert neked nem tetszik? Nekem pl.igenis ég a gyomrom a narancstól, mégsem ugatom le a válaszod, hogy haszontalan, pedig ennyi erővel számomra az lehetne. Bár mellesleg az is, mivel a kérdező TARTÓS élelmiszereket kért, a te tejes zabkásád meg marhára nem tartozik ebbe a kategóriába, pláne nyár közepén 40 fokban.
Egyébként elárulnád, hogy mégis mi a rosseb bajod van egy csomag kétszersülttel? Vagy azzal, hogy valaki némi plusz sót rak az ehetetlen kórházi kajába? (Gondolom, te nyomtad be a piros kezet a 11-es posztra is, ami ezt firtatta)
Ui:elnézést, kérdező. Nem akartam szétoffolni a kérdésed, de egyszerűen a plafonon vagyok az ilyen megmondóemberektől, akik feljogosítva érzik rá magukat, hogy kritizáljanak mindenkit, holott semmivel sem különbek.
17-es, te bunkó. A zabkását én írtam, NÖVÉNYI TEJJEL, ami nem romlandó!
Azt, hogy a kérdező édesapjának a gyomra nem ég-e a narancstól nyilván senki nem tudhatja, de még mindig jobb ötlet, mint a cukros kekszek meg a sós rágcsák, meg a kérdező által is javasolt jó kis tartósítós-térfogatnövelős-ízfokozós croissant - amik SEMMILYEN esetben sem segítik elő a gyógyulást.
Az abonettre, kétszersültre senki nem szólt be ha jól láttam, nézz körül mégegyszer.
Legközelebb pedig nézz utána kinek címzed a kirohanásod, mert ez így eléggé félresikeredett.
Ne veszekedjetek!
Egy kézzel a narancsot nem tudja felbontani, max ha valaki megpucolja neki.
Zabkását nem szereti, viszont a rágcsákat igen.
Bátyám főtt ételt mikor megy visz be neki, biztos a kórházi kosztból is eszik valamennyit.
Én 160 kmre lakok a kórháztól, sajnos mindennap nem tudok hozzá bemenni.
Köszönöm mindenkinek, mindenki adott jó tippeteket attól függetlenül hogy apu szereti-e.
#15 Én vagyok az aki a zacskóslevest ajánlottam. Nem egy nehéz, megterhelő kaja és könnyű elkészíteni. Ja és én a hasi műtétem után ettem azt. Az orvos mondta hogy jó, mert könnyű emészteni.
Kifejtenéd mi a problémád vele?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!