Melyek a legjobb házi élesztők, ha valaminél az erjedés a cél?
Figyelt kérdés
2017. júl. 4. 10:31
1/2 anonim válasza:
Ha az alkoholos erjedés a cél, akkor kertészeti, vagy gazda boltokban kaphatóak speciális fajélesztők.
Más Sacharomices speciest használnak a sörhöz, a borszőlőhöz, a gyümölcsborokhoz és megint mást a pálinkákhoz. Mindnek más a hőmérsékleti optimuma.
Az élelmiszer boltokban kapható úgynevezett sütő élesztő is megerjeszti a cukor tartalmú dolgokat, de azt főleg kelt tészták készítéséhez használják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!