Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Nagyon olcsó recepteket tudtok?

Nagyon olcsó recepteket tudtok?

Figyelt kérdés

Nagyon kevés pénzből kell élnem a következő időszakban. Egy hétre kb. 500 és 1000 ft közötti keretem van ennivalóra.

Nem vagyok finnyás, de ha tehetem nem eszem húst, egyrészt mert drága, másrészt nem is nagyon szeretem.

Recepteket, trükköket, praktikákat várok.

2010. máj. 20. 17:45
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Ja és kimaradt hogy egyetemista leszek, kollégium, szóval limitált lehetőségek vannak konyhai téren. Mikró, sütő, platni van, a hűtőből állítólag lopnak.
2010. máj. 20. 17:50
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

krumpli krumplival...

sült krumpli,sütőben sütött krumpli fűszerezve

sajtos tészta

tejfölös tészta

túrós tészta (25dekás turóval 4-5x-re elegendő)

bundáskenyér,vajaskenyér,zsiroskenyér hagymával

2010. máj. 20. 18:00
 3/14 anonim ***** válasza:
53%
500-1000 Ft? Te jó Isten! hát, vagy egész héten vajaskenyéren élsz(azt is csak limitált példányszámban fogyaszthatod), vagy meghívatod magad a haverjaiddal(én ezt tenném), vagy van egy lopási teknikám, amit egyes szupermarkrtekben jól alkalmazhatsz, bár még nem próbáltamxD 2 ember kell hozzá, írja ha érdekelxDD
2010. máj. 20. 18:01
 4/14 anonim ***** válasza:
51%
Ui. ez a trükk kategóriába tartozik:P
2010. máj. 20. 18:01
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Paprikás krumpli.Krumplifőzelék.Káposztafőzelék. Rántott leves.Krumpli leves. Paradicsomos káposzta. Szivpörkölt.
2010. máj. 20. 18:09
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

HA mégis ennél húst: vesepaprikás. Egy kg vese a piacon kb 300 forint körül van, nekem 3-4 napig elég, van h ebédre krumplival vagy reggeli-vacsi kenyérre kenve.

KEll hozzá két fej hagyma, amit apróra vágsz, megdinszteled zsíron, majd paprikát szórsz rá, beleteszed a csíkokra vágott vesét, aztán egy pohár vízzel kb 20-30 percig párolod fedő alatt néha megkeverve. Én nagyon sokszor ettem ezt kolis koromban. A másik: csirkeszárny almával, ez főleg ősszel olcsó. Jénaiban alufólia alatt olajban párolva sok fűszerrel.

Na és a túrós csusza, paprikás krumpli, krumplis és káposztás tészta.

2010. máj. 20. 18:31
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Tojásos lecsó, üveges lecsóból. Lecsót felmelegíted, főtt krumplit öntesz bele, esetleg 1-2 karika kolbászt, ha van, összemelegíted.

Parizeres kenyér.

Ha elmész egy Tescoba, ott vannak olcsó sajátmárkás cuccok, azon is tudsz spórolni.

2010. máj. 20. 18:48
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Viszont hosszú időre nem ajánlom (pár hétnél tovább), mert hiánybetegséged lesz fehérje és zöldség, gyümölcs nélkül. Ráadásul a sok rossz szénhidráttól (kenyér, tészta, krumpli) elhízol, akkor is, ha egyébként keveset eszel és éhes vagy. Utána meg kínlódhatsz a fogyókúrával.

Nem tudsz valami diákmelót vállalni? Vagy szülők?

2010. máj. 20. 18:51
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Tesco-s sajátmárkás leves kb.50Ft-ba kerül.Abból lesz fél liter.Ezt is eloszthatod 2 csészére.Ehhez csinálhatsz tésztát,kakaóval,lekvárral,túróval,krumplival,tojással.Levelestésztát is meglehet tölteni,és kisütni pl.rántott leveshez,krumplileveshez.200Ft körül vehetsz fél kiló lencsét,babot a Tescoban,abból egyedül 1 hétig ehetsz levest,főzeléket.Krumplit sokféle formában elkészítheted, a pogácsától a tócsiig.

Egy volt évfolyamtársam minden nap 2 zsemlét vett a Pennyben,de a zsemle áránál nem akart többet költeni,ezért csak a 2 zsemle árával indult el.Teszem hozzá nem azért, mert nem engedhette meg magának.

Ha jól tanulsz kaphatsz tanulmányi ösztöndíjat az iskolától,de a várostól is kaphatsz,ahol laksz.Gondolok Bursa Hungarica,Mecénás támogatásokra,vagy hasonlókra.Érdeklődj a helyi önkormányzatnál,hogy mit vehetsz igénybe.

2010. máj. 20. 19:19
 10/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat. egy kettő nagyon jól hangzik... Még közben mondták hogy a városban van piac... majd veszek almát meg valami olcsó zöldséget hogy vitaminok is legyenek :D

A szüleim sajnos csak minimális mértékben tudnak támogatni, a mi karunkon csak szociális ösztöndíj van meg könyvutalványok meg hasonlók. Diákmelóm természetesen van, de akárhogy is számolom az elmegy a lakásra meg utazásra. De nem baj, valahogy csak túlélem csak diákhitelt ne...

2010. máj. 20. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!