Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Melyik csokis muffin receptet...

Melyik csokis muffin receptet válasszam?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Csokis muffint szeretnék sütni a barátomnak.Nagyon sok féle recepret találtam.A legszimpibb egy olyan amihez csak egyszerűen össze kell keverni a hozzávalókat. Ez is lehet olyan jó, mintha pl. külön bajlódok a tojással, stb.? Bevált recepteket is szívesen fogadok.


2010. máj. 18. 15:45
 1/2 anonim válasza:

Hello! Megadom a nálam bevált csokis muffin receptet (én is barátomnak szoktam csinálni :D)

Kell hozzá:

10 dkg csoki -> tésztához

(legjobb szerintem: [link] )

15 dkg csoki -> ha akarsz beletenni csokidarabkákat

10 dkg vaj

2 tojás

15 dkg cukor

kb. fél-egy bögre tej

fél tasak sütőpor

15 dkg finomliszt

rum/konyak aroma (kb. fél-egy evőkanál, de igazából ízlés szerint), amelyiket jobban szeretitek (rum szerintem jobban illik csoki mellé:) )


A sütőt melegítsd elő kb. 180°-on amíg elkészülsz a többivel.

Elsőnek: darabold fel a 10 dkg csokit, és a 10 dkg vajat egy kis lábasba, és alacsony lángon olvaszd össze őket, majd fedd le, és hagyd, hogy hűljön.

Addig üsd le a tojást, és a cukrot öntsd hozzá: habverővel keverd el, lehetőleg csomómentesre, és világosabb színűre, úgy, hogy a cukor már ne is "látszódjon" (persze bizonyos szinten fog :D)

utána öntsd hozzá a tejet, keverd elmegint. Öntsd bele a lisztet és a sütőport, kicsit keverd el fakanállal (nagy, lendületes mozdulatokkal), majd megint habverővel. Ekkor öntsd hozzá a csokikrémet, és a rumot is, majd megint keverd össze őket.

Ha akarsz beletenni csokidarabokat, akkor a csokit szeld fel most kis darabokra, és öntsd bele, ekkor már a tésztát csakis fakanállal keverd (a darabkák miatt).

Utána, attól függően, hogy szilikonos-e a muffin formád, vagy hagyományos:

ha sima, akkor úgy tudom, hogy érdemes kivajazni, és beletenni a kis papírformákat, majd ebe kimérni a muffint. Ne öntsd a forma tetejéig, csak kb. 3/4-ig :P

25 percig süsd 170-180°-on, majd vedd ki a sütőből, és hagyd hogy kihűljön, a biztonság kedvéért akár várhatsz 50 percet is (én annyira félek, hogy elrontom, hogy simán várok vele két órát >.< :D)

Utána simán kid tudod már szedni őket :)

Remélem segítettem!! :D


15/L

2010. máj. 18. 16:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:

Nagyon köszi a receptet!

Még nem sütöttem meg, valószínű a héten lesz rá alkalmam! :)

2010. máj. 25. 14:39

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!