Mi a különbség a szita és a szűrő között?
Figyelt kérdés
Egy babaszakácskönyvben azt írták, hogy szitán át kell passzírozni az ételt. Lehet ez sima szűrőkanál is, vagy keressek egy szitát boltban, amiről azt sem tudom, milyen. Emlékeimben ez egy nagy tortaméretű fém eszköz, amin lisztet finomítottak. Van ebből kicsi is?2010. máj. 17. 19:50
1/6 anonim válasza:
A szita sűrűlyukú,vagy műanyag vagy fém. Sok méretben kapható. Szűrőnek a tésztaszűrőt szokták hívni, nagyobb lyukú,zománcos,vagy krómozott.
4/6 anonim válasza:
A szita eredetileg liszt szitálásához készült ezért kb 20cm-től akár egy méteres is lehet és sűrűlyukú. Kerek keretes és a szitarésze sík. A szűrő többféle lyukú kisebb átmérőjű és soha nem sík legtöbbször domború. A szűrőnél folyadékot választanak el szilárd anyagtól.
5/6 anonim válasza:
Jól írta az utolsó!
A szitával szemcsés anyagot osztályozunk szemcseméret szerint. A szűrővel a szilárd és a folyékony anyagot választjuk el egymástól.
6/6 anonim válasza:
szia! mind igaz amit írtak, de nehogy vegyél már egy szitát a babaételhez. a sűrű szövésű "szitaszűrőben" is
tökéletesen át lehet paszírozni minden zöldségfélét, kanállal, vagy egy kisebb fakanállal.a 12-14 cm átmérőjű
a legalkalmasabb babamennyiséghez.
üdv-nagyi-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!