Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » A két szűrő között mennyi...

A két szűrő között mennyi "vízminőségbeni" különbség van?

Figyelt kérdés

Eheim 2411 Biopower 160 belsőszűrő

Vagy

Eheim pick up 2012

Olyan 100 literes akváriumot tervezek.

Megéri az a plusz 2000Ft?

Vagy belső szűrő lévén mindegy hogy van benne biológiai szűrőanyag?

2011. márc. 22. 08:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Hát figyelj. Ha nem tervezel külső szűrőt, akkor megéri jobb belsőt venni. Szűrőtérfogatot nézve nagyságrendekkel jobb a biopower, ráadásul jobban ki is használja azt. Soha nem fog egy külső szűrő nyomába érni, de belsők között sem mindegy, hogy mennyit segít be biológiailag.

De azért azon is érdemes elgondolkozni, hogy ennyiért már majdnem vehetsz használtan külsőt, csinálni meg csinálhatsz újat, tökéleteset, jobbat.

2011. márc. 22. 08:33
 2/11 A kérdező kommentje:

Értettem :)

Ha találok megfelelő használt külső szűrőt a környékemen akkor azt veszek, de milyen teljesítményűt érdemes venni hogy ne kelljen mellé belső szűrő? (típus?)

2011. márc. 22. 08:48
 3/11 Frontosa ***** válasza:

Belső szűrő mindenképpen kelleni fog hozzá.

Vagy veszel egy nagyobb szűrőfelületű belső szűrőt, vagy egy külső szűrőt (Pl. Eheim Classic 2011 - 12000-13000m-Ft) egy kisebbel kiegészítve.

Nyilván ez utóbbi esetén nagyságrendekkel jobb vízminőséget tudsz fenntartani, de egy 100 literes akit egy nagyobb belső is elbír még (persze rendszeres részleges vízcsere, talajporszívózás stb. mellett).

Külső szűrőt használtan olcsóbban is be tudsz szerezni, általában hosszú élettartamúak, vagy csinálhatsz házilag is.

Remélem segítettem.

Üdv,

2011. márc. 22. 09:28
 4/11 anonim ***** válasza:
Frontosa, ha egy belső szűrő elviszi, akkor talán egy kicsit túlméretezett külső is :) Persze, sokkal jobb, ha egy lassú áramlási sebességű külső mellett van egy gyors belső, de lehet kompromisszumokat kötni.
2011. márc. 22. 12:30
 5/11 Frontosa ***** válasza:

Hát igen. =) Megpróbálom kifejteni:

Én is sokat próbálkoztam csak külső szűréssel, de hosszú távon nem jött be, nem tudta mozgatni a vízfelszint, alig jutott oxigén a vízbe, egy idő után a pangó vízfelszinen lerakódott a trutyi, pedig erősen túlszűrt volt a víz.

Ráadásul mivel a ,,mechanikai" szűrés gyakorlatilag megszünt, sűríteni kellett a részleges vízcseréket, mulmozást stb.

Szóval nekem nem nagyon jött be. Ha a kifújóágra szűkítőt rakok, (mivel az nem állítható olyan tág határok között, mint egy belső szűrő), a víz felső harmadában csak úgy repültek a halak. =)

Külső szűrés mellé mindenképpen kellene belső is, de kisebb akikat önmagában egy nagyobb szűrőfelületű belső elbír (nyilván egy 150-200 literesnél ez már elég problémás lenne =)).

2011. márc. 22. 13:13
 6/11 anonim ***** válasza:

Én úgy alapból nem igazán szeretem a biopowert.

Hasonlítsd össze a sima aquaball-al.

Mondjuk aquaball 180-as. Árban ugyanott van, a szűrőfelülete jóval nagyobb, teljesítményben simán lenyomja, fogyasztása ugyanaz...

Ha az elején túl nagy az áramlás, nem gond, egyszerűen pár hétig "halkabbra" veszed kicsit, ha meg kezd beállni, (megtelepednek a szűrőbacik) még mindig van tartalékod odacsavarni, hogy vízforgatás is legyen.

Ha ennyit rá szánsz, én biztos ezt választanám, ár/érték arányban szerintem veri az említetteket.

2011. márc. 22. 15:53
 7/11 anonim ***** válasza:

Aha, mondjuk a gyakoribb takarítási problémában igazad van, de egy előszűrővel megoldható szerintem. A vízmozgatás pedig egy jól belőtt esőztetővel. Persze, nem hatalmas sügéreseknél, amiben te gondolkozol, hanem egy 100 lityisben mondjuk 20 neonhallal :)

Utolsó: Szerintem a szűrőfelületük azonos, ugyan olyan elemekből állnak és bővíthetőek. A különbség csak az, hogy az aquaballban csak szivacs van, ebben meg substrat is. De lehet, hogy neked van igazad, nem néztem utána okával.

2011. márc. 22. 16:31
 8/11 Frontosa ***** válasza:

Murr

Ebben igazad lehet, 300 és 500 literes akiknál próbáltam, ott már az esőztető semmit sem ért, de egy 100 lityósnál elképzelhető, hogy elegendő és nem hártyásodik be a vízfelszín.

Mindegy, bocs az offért. =)

Üdv,

2011. márc. 22. 17:01
 9/11 anonim ***** válasza:

"Utolsó: Szerintem a szűrőfelületük azonos, ugyan olyan elemekből állnak és bővíthetőek"

De az aquaball 180-as 1-el több elemből áll, 450 köbcentis a szűrőtérfogata, a biopowernek meg 380.

Csak az aquaballhoz kell egy 40 cm magas akvárium, különben nem fér el... A biopower rövidebb vagy 5 centivel.

2011. márc. 22. 17:32
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat :)

Akkor maradok az Eheim pick up 2012-nél és majd ha lesz pénzem akkor veszek vagy csinálok egy külső biológiai szűrőt :)

Ha már úgy is ajánlott a belső :)

2011. márc. 22. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!