Párolóserpenyőben zöldségpárolás hogyan?
Figyelt kérdés
Addig megvan, hogy a zöldséget megmossuk, feldaraboljuk.
Mi legyen a párolóserpenyő alján, víz vagy olaj?
Először a vizet, olajat melegítjük fel? Mikor tesszük bele a zöldséget?
Hány percig pároljuk például a brokkolit?
Lötyögtetni kell az edényt?
2017. máj. 31. 12:18
1/4 anonim válasza:
Nincs hozzá leírás? Egyáltalán milyen típusú pároló, mert többféle is van.:-)
2/4 A kérdező kommentje:
Nincs leírás. Tefal teflon párolóserpenyő üvegfedővel, olyan a fedő, amelynek gumi szegélye van. A fedő tetején van egy szabályzó, amin - szükség szerint - ki lehet engedni a gőzt.
2017. máj. 31. 13:18
3/4 anonim válasza:
A teflonba valójában nem kell zsiradék, ha nincs megkarcolva, max egy sütőecsettel vékonyan ki lehet kenni. Ezt felmelegíted, beledobod a zöldséget, megsózod és lefeded. Fagyasztottnál fölösleges a víz, elég levet enged, friss zöldség alá önts egy keveset, mielőtt a fedőt ráteszed, de ne lepje el. Ha látod-hallod, hogy már felforrt a víz, vedd le takarékra. Időnként meg kell finoman rázogatni, a gőzből akkor engedj ki egy kicsit, ha sisteregne kifelé a víz a fedő alól, de ha nem tettél bele túl sokat, nem lesz ilyen gond. Friss brokkolinak azért kell 30-40 perc, hogy teljesen puha legyen, attól is függ, mekkora darabokra szedted, mennyire zsenge.
4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!
2017. máj. 31. 14:17
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!