Honnan ered a "villásreggeli" kifejezés?
Ez valami angolból/németből fordított divatszó, vagy hazai gyártmány? A csapból is ez folyik, mintha valami új találmány lenne, hogy lekváros kenyér helyett rántottát is lehet reggelizni.
Egyszerűen nem értem, hogy a tükörtojásnak, virslinek a facebookos posztokban hirtelen miért "mmm... villásreggeli" lett az új neve. Honnan ered ez a bolondéria?
Ezekről a fogyatékos posztokról meg nem is beszélve:
A bemutatott ételek feléhez nem is kell villa! Gofri, bruschetta, SZENDVICS mint "villásreggeli"? Ez esetben még értelme sincs a szónak.
"örülök hogy legalább nem szimpla amerika-majmolás"
Hát, rossz hírem van...: brunch.
De még összetehetjük a kezünket, ha villásreggelinek nevezik (egy már-már feledésbe merült magyar szó felelevenítésével), nem angolul mondják...
Picit feljetsük el az értelmező szótárt, mert nem nyelvtudoányi igényességű választ vár a kérdező.
Én most vagyok hatvan, s már 4-5 éves koromban (Tehát a 60-as évek eleje) is ismertem.
A környezetemben a reggelire fogyasztott meleg étel volt a villásreggeli. Függetlenül attól, hogy kézzel vagy evőeszközzel fogyasztottuk.
Tehát pl. tojásételek, virsli stb.
Próbálom átgondolni ezt a hat évtizedet, nem találok benne lyukat, amikor ne találkoztam volna vele.
A reggeli és ebéd közötti étkezés egyszerűen tízórai volt. Már ha egyáltalán sor került rá. Mifelénk (családomban, rokonságomban stb.) nem volt jellemző.
Szóval lehet, most neked felkapottnak tűnik, de régi dolog ez.
"Próbálom átgondolni ezt a hat évtizedet, nem találok benne lyukat, amikor ne találkoztam volna vele."
Ezt simán elhiszem, de szerintem attól még az is lehet, hogy a tizen-huszonévesek közül egyre kevesebben ismerik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!