Miért finomabbak az egészségtelen ételek?
Pl ha sütök pizzát teljes kiőrlésű lisztből és zsírszegény sajttal, soklal rosszabb ízű, mint a hagyományos.
Vagy a tk. kenyerek. A friss ropogós fehér kenyérrel össze se lehet hasonlítani.
Az agyoncukrozott gyümölcsös joghurtok és cukrozott ízesített gabonapelyhek is sokkal jobban ízlenek, mint a natúr joghurt zabpehellyel vagy akár a chia puding.
Egyébként egészségesen táplálkozom, változatosan próbálok étkezni, cukor, fehér liszt általában kizárva, sok zöldség (az összeset utálom szinte), tejtermékeket is kerülöm a hétköznapokban, helyette növényi alternatívák. De minden nap megkívánom a chipset, csokit, pizzát, sültkrumplit, hiába ettem előtte egy "jó" ételt csupa egészséges hozzávalóból :(
Nekem jobban ízlik a tk kenyér illetve a magos kenyerek, a pizzából is a tk-t szeretem jobban. Natúr joghurtba ha lehet egyáltalán ne legyen cukor, a gyümölcsöt pedig én pépesítem bele, ne valami ízesített lónyál legyen. Cerbi helyett inkább zabkása.
Az otthoni holland kakaóporos-diós chia pudingot jobban szeretem bármelyik boltinál.
Nekem úgy volt valahogy, hogy könnyen ment az átállás, mert amikor megkóstoltam ezeket jöttem rá, hogy mennyire finomak a természetes ízek ízfokozók és műanyag nélkül, és már meg sem bírom enni/inni a túlcukrozott, túlízesített dolgokat.
Chips helyett egyébként jó alternatíva a zöldségchips, otthon is könnyű elkészíteni sütőben olaj helyett. A csoki - étcsoki - alapvetően nem egészségtelen, és a sütőben sült házi sültkrumpli sem mondható annak. Próbáld ki őket:)
Nem kevésbé finomak az egészséges ételek. Én egy jó ideje egészségesen élek és amiket régen szerettem, attól most undorodom. Fehérkenyeret csak akkor ennék, ha az éhhalál szélén állnék. De belegondolni is rossz, hogy az megeszem. A sütéshez én nem értek, a barátnőm pont olyan finom pizzát csinál teljes kiörlésű lisztből, mint a hagyományos. Amúgy is minden mást lehet helyettesíteni valami értelmessel. Csoki helyett nagyon finom fehérje szeletek vannak. A pudingot is ki tudja váltani pl. a tápiókapuding, ha már mindenképp édességet ennék, még finomabb is, mint a bolti pudingok.
Nekem egyáltalán nem hiányoznak a junkfoodok. Amit érzel az szerintem inkább megszokás és függőség.
Az,hogy megkívánod ezeket a kajákat nem más mint megszokás,rossz beidegződés.
A tk pékáruk nekem pl mindig is jobban ízlettek a hagyományosnál mikor még nem figyeltek az étkezésemre akkor is. Tk pizza szintén.
A gyümölcs joghurtól én egyenes rosszul vagyok,ellenben natúr joghurton és túrón el tudnék élni.
Nálam egyedül a Meki amit nem tudja semmi helyettesíteni és nagyon jól esik néha ott enni.
Szóval a kérdésed szubjektív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!