Miért különbözik annyira a házi és a bolti tej íze?
Figyelt kérdés
2017. ápr. 29. 13:37
1/10 anonim válasza:
A bolti tej elég gyakran amolyan "Mehemed tej"...
2/10 anonim válasza:
A boltban kapható tejet hőkezelik, hogy tartós legyen, zsírtakanítják, pasztörizálják. Tehát azt a tehénből kijövő állapothoz képest jócskán feldolgozák még
3/10 anonim válasza:
bizony, a boltit pasztorizálják, leszedik a tejfolt, homogenizálják, hogy csak a leggyakoribbakat emlitsem. Ezért egészen más lesz az ize
4/10 anonim válasza:
Miért különbözik annyira a házi tej és a szintetikus tejpor íze?
5/10 anonim válasza:
"Mehemed tej"...????? Az meg mi akar lenni nálad?
6/10 anonim válasza:
Hát a Mehemed :) mert sose látott tehenet :)
7/10 anonim válasza:
Házi vagy nyers tej,azért különbözik, boltitol mert házi 3,6-4%zsirtaltalmu pasztörizálatlan.boltit pasztorizálják utána 3 féle zsirtaltalmut csinálnak belöle 1,5% 2,8% és tejes tej 3,6 .
8/10 anonim válasza:
Akinek fogalma sincs az elelmiszeriparrol, minek valaszol?
10/10 anonim válasza:
20 éve formán ittam a zacskós tejet, hidegen. Finom íze volt, még homogenizáláson sem esett át.
Most tartom a kecskéket, fejés és szűrés után rögtön forralom és mielőbb hűtöm. Másnapra nagyon hasonló íze lesz, mint a régi bolti zacskósnak. Néha iszok dobozost, ez olyan, mint a friss zöldségből készült étel vs a konzervből készültek. Persze, hogy jobb a friss...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!