A menzán melyik az a kis kockára vágott hús, amit sokféle ételhez szoktak hozzáadni?
Menzán általában sertés lapocka, de ha ennyire nem volt benne zsírosabb rész, akkor sertés comb.
(egyébként meg abban a húsban nincs mócsing, amibe nem vágják bele azokat a részeket)
Esetleg pulyka felső comb.
Nem olyan sokkal drágább a pulyka felső comb filé!
A beszállítótól is függ amúgy, hogy sikerül megegyezni vele, ilyen helyen ahol nagyobb tételben vásárolnak, vagy esetleg a menzát üzelemtető cég egy nagyobb cég, aki más konyhára is vásárol, jobb feltételekkel tudnak bizonyos dolgokhoz hozzájutni.
De amúgy ha még nincs is ilyen benne, akkor se egy eget rengető a különbség!
Pláne nem a lapockával összehasonlítva, amiből ha (az elmondottak alapján) ki van vágva minimum a nagyja mócsingos, zsíros rész, alapból megy mondjuk 8% a "kukába" (jó nyilván nem a kukába, de apró húsnak használhatatlan)
úgyhogy összességében egyből nincs olyan sok különbség közte.
De még ha le se szedik róla az összes zsírt, akkor is kisül belőle.
Megcsinálnak egy pörköltöt 5 kiló húsból, a sülési veszteségen felül még egy fél liter zsírt leszednek a végén róla, annyi kisül belőle. És ami nincs, azt nem lehet kiosztani, tehát eleve több kell belőle.
Na ilyen egy pulykacombnál nincs.
Azt pl konkrétan tudom, hogy sertéscombbal gazdaságosabban lehet dolgozni, mint lapockával, pont ezért.
Hiába drágább a kilós ára, a végén olcsóbbra jön ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!