A szalámi és a gépisonka hány %-a hús, és a többi mi?
10%a hús a többi bőr és vegyesne minden
fül szem máj tüdő
meg egy speciális fűszeres massza
Hús? Az gyakorlatilag nem is található benne. Inkább csak mindent ledarálnak amit csak lehet. Pl: pulyka párizsi a pulyka végbeléből készül. Ez nem vicc... sajnos.
A májkrémbe meg csontot is darálnak és vért is tesznek bele. UNDORÍTÓ!
Érdekes dolgok kerülnek bele az tuti!
Apósom dolgozott hús üzemben és csak akkor hozott turistát, meg hasonlókat, mikor tudta, hogy minőségibb húsból készült az adott mennyiség.
Élelmiszeriparban mindig voltak és lesznek is érdekes dolgok, de nem ilyen jellegűek. A helyes válasz már megszületett (rá van írva), de néhány megjegyzés:
bőr - általában van benne, nélküle nem áll össze, szétesik. Bőr helyet alkalmaznak mesterséges állományjavítókat is.
fül szem - kobozásra kerül, nem használható fel.
máj - sok hústermékbe bedolgozzák, de sonkába szalámiba nem
tüdő - részben kobozás, korlátozottan felhasználják, de sonka, szalámiba nem.
"Inkább csak mindent ledarálnak..." a hús ahoz túl drága alapanyag, hogy ilyen mindent bele módszerrel kockáztassák, hogy kukába kerüljön néhány mázsányi elrontott massza. Pontos recept alapján készülnek a termékek.
"pulyka párizsi a pulyka végbeléből készül"
Belegondoltál te mekkora a pulyka végbele, és mennyi pulyka kellene ennyi pulykapárizsihoz?
Pulyka párizsi elsősorban szeparátumból (csontokról lecentrifugázott húsmaradékok), és egyébb olcsóbb húsokból, géppel csontozott alsó comb, medalion stb.
Végbelét a sertésnek fogyasztják, romák egyik nemzeti eledele, állítólag nagyon finom. Valamint távol-keleten.
"A májkrémbe meg csontot is darálnak és vért is tesznek bele" Májkrém összetétele általában máj, szalonna, bőr, keményítő, szója, víz, só, allományjavítók ízfokozók stb.
A darált csontot éreznéd, "ropog" a fogad alatt. Ezt érezni minden olyan terméken, ami szeparátumból készül. Pulykapárizsin is. Apró csont részek hússal együtt átjutnak a centrifuga szitáján. Vérnek semmi értelme.
"Apósom dolgozott hús üzemben és csak akkor hozott turistát..."
Ha az nem egy garázsban történt, nem tesznek bele minőségesebb húst. Kár volna érte. Rosszabbat megint csak nem, mert kár volna kidobni a félkész terméket, ha esetleg nem áll össze. A receptúrával nem variálnak, annak nagyon rossz vége lehet.
ma 19:46
Szép, szép, de a kémia, kísérletezés nagyon működik sajnos az üzemekben! Apáinknak nem volt receptúrájuk, csak hús, só bors, pirospaprika meg füstölés és ennyi.
Nekem már az gyanús volt anno, hogy a húsüzem udvarán belül volt a gyárat vizsgáló elvileg független (nem tudom már a pontos kifejezését) minőség ellenőrző labor/hatóság!
Gondolom érezzük az iróniát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!