Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Porcogó vagy Cincogó?

Porcogó vagy Cincogó?

Figyelt kérdés
Az egyik osztálytársamnál ebédeltem tegnap, és amikor ettük a csirkét, az osztálytársam megszólal, hogy ő nem szereti a cincogót(a csont végén lévő átlátszó anyagot).Én jól kinevettem, mert azt hittem hülyéskedik, de később kiderült, hogy nem.Mondtam neki, hogy fogadjunk 1000 forintba, hogy azt porcogónak hívják, ő bele is egyezett.Majd odamentünk a szüleihez és megkérdeztük őket.Ők azt mondták, hogy az cincogó, mert amikor megrágod cincogó hangot ad ki és még magyarázták nekem, hogy ha fogadtunk akkor illik is betartanom.(Én persze odaadtam, mert nem akartam vitatkozni velük).Mikor hazaértek elmondtam szüleimnek és azt mondták, hogy követeljem vissza a pénzem, mert jól átvertek.Szerintetek mit kellene csinálnom?, illetve Kinek van igaza?
2017. ápr. 15. 16:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
85%

Ott rontottad el nagyon, hogy az ő szüleit kérdezted meg erről!

Ki a tököm a szülei, hogy ők döntik el, hogy hívják???!!!

Otthon náluk, ahogy ők a családban elnevezték, az lehet cincogó, vagy mi, (soha nem hallottam még ezt)

de az 100%, hogy a többi kb 10 millió magyar porcogónak ismeri.

Úgyhogy azonnal követeld vissza a pénzed, méghozzá duplán, mert a fogadást megnyerted, tehát jön neked az osztálytársad 2000 ft-tal!

2017. ápr. 15. 16:34
 2/11 anonim ***** válasza:
81%

Hülye vagy. Nem abban a közegben kellett volna kérdezni, ahol őt nevelték, hanem egy hentestől! Amúgy porcogó. Cincogó az any.....p...ja.

Kérdezd meg az osztályotokban meg a biológia tanárotoktól órán, hogy mindenki hallja.

2017. ápr. 15. 16:55
 3/11 anonim ***** válasza:
81%

Porcogó, nem pedig cincogó, cincogó az egér. Bár ők úgy hívják, ahogy akarják, akár recsegőnek is.

Hivatkozhatsz erre:

[link]

2017. ápr. 15. 16:59
 4/11 anonim ***** válasza:
81%
Mutasd csak meg neki ezt a kérdést azt adja vissza a pénzed mert hogy azt porcogónak hivjak.
2017. ápr. 15. 17:22
 5/11 anonim ***** válasza:
Porcogónak hívják!
2017. ápr. 15. 18:25
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Megkérdezném, hogy biológiából is porc helyett cinc neki? :D

Azért, mert ők így hívják, nem az a helyes, értelmes és mindenki által használt.

2017. ápr. 15. 19:03
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Máskor ne a szülőkkel akarjál igazságot tetetni. Egy gyerek ha valamit egyedi módon nevez, azt nagy valószínűséggel a szüleitől tanulta.
2017. ápr. 15. 21:24
 8/11 anonim ***** válasza:
14%
No, kaptál sok véleményt porcogo/cincogo ügyben. NINCS IGAZAD!!!!! Tök mindegy, hogy ki mit nevez porcogonak, cincogonak, de az, hogy azonnal fogadni akartál, nagyon primitiv lelkületre vall. Szokj le erröl!!!!!!!!!!
2017. ápr. 15. 22:36
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Kíváncsi leszek ennek a kimenetelére. :D
2017. ápr. 16. 17:46
 10/11 A kérdező kommentje:
Végül visszakaptam a pénzem , de nem ismerték el, hogy nekem van igazam.
2017. ápr. 17. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!