Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ti felkelés után rögtön esztek?

Ti felkelés után rögtön esztek?

Figyelt kérdés

Én mindig éhesen kelek, és egy pohár víz után azonnal leülök reggelizni.

Voltak osztálytársaim akik suliban a második, harmadik óra után ettek csak, és mind picit túlsúlyosak voltak.

Sokszor hallottam, hogy a reggeli a legfontosabb étkezés, beindítja az anyagcserét stb,stb.

Szerintetek lehet ebben valami? Van köztetek olyan, aki kimondottan vékony, de nem reggelizik?

2017. márc. 15. 08:39
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
53%
Úgy értem a 8-as válaszoló véleményét osztom :D
2017. márc. 15. 09:47
 12/22 anonim ***** válasza:
19%

Nem, soha nem bírtam jól a reggelit, kizárólag problémákat okozott (pl. hamar megjelenő éhség), már gyerekkoromban elhagytam.

Tökmindegy, mikor kelek, 2-3-kor eszem először s ez nekem nagyon megfelel. A súlyomhoz semmi köze, hogy nem reggelizek, hízni is, fogyni is megy úgy (mondjuk fogyni nem tudnék, ha reggeliznék, ahogy akkor sem, ha vacsorázom. csak ebéd fér bele, az a fontos étkezésem. nyilván sok mozgással nem így lenne, de az nem reális nálam).

Az anyagcserém köszi szépen, működik, átlagemberhez képest kicsit gyorsabban, teljesen felesleges "beindítani". S ugyanez vonatkozik az emésztésre.

Amíg nem koplalunk napokig, az anyagcsere nem szokott lassulni. Én pedig minden egyes nap eszem, minimum egyszer s nem keveset.

A kalóriatöbblet okoz túlsúlyt. Van, aki reggeli nélkül kiéhezik és könnyen többletbe kerül. Van, aki reggelivel nagyon megéhezik és amúgyis, túl nagy lesz az evési ablaka s erős többletbe kerül. Van, aki csak reggel eszik és jó neki. Mindenféle eset van, de a túlsúlyhoz kalóriatöbblet kell, a fogyáshoz kalóriadeficit.

2017. márc. 15. 10:07
 13/22 anonim ***** válasza:
82%

Az még érdekes lehet, hogy kora délután edzem (súlyzós edzés) s nekem éhgyomorra kell, akkor van a legtöbb energiám, nehezebb fizikai aktivitást is akkorra szeretek tenni.

Reggel amúgy elég lent van a frissességi szintem, sosem tudtam szellemi munkát végezni délelőtt. Fizikainál más.

2017. márc. 15. 10:19
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Én régimódi vagyok, ugyanis fogmosás az első lépés nálam.
2017. márc. 15. 11:55
 15/22 anonim ***** válasza:
52%

Nekem is :) Minden reggeli higiéniai/élettani tevékenység után, tisztán, frissen jöhet egy könnyű reggeli,majd kávé vagy tea.

Soha nem értettem meg, hogy tud enni az, akinek ágyba viszik a reggelit...Csipásan, mosatlan foggal brrr. Ez csak a filmekben van szerintem.

2017. márc. 15. 12:08
 16/22 anonim ***** válasza:
74%
Soha nem reggelizek, neha delben eszek elöször. Vilag eletemben sovany voltam, most 40 esves koromra lett normal alkatom. A tulsuly nem ettöl függ, hanem az etelek minösögetöl, es attol, hogy aranytalanul többet esznek a mozgasukhoz kepest. En delutan es este szeretek enni a legjobban, holott azt mondjak ejszakara nem egeszseges sokat enni, meg sem hiztam el ezidaig. Szerintem mindenki akkor egyen, amikor jol esik. :-) Most epp vendegsegben vagyok Nemetorszagban, es itt szokas reggel jol megteritett asztalhoz leülni. Nekem ez kinszenvedes, mert ra sem tudok nezni az etelre reggel.
2017. márc. 15. 12:42
 17/22 anonim ***** válasza:
Nem. Kávézok. Általában 1-1,5 órának el kell telnie, hogy kinyissam a hűtőszekrényt.
2017. márc. 15. 13:12
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az volt mindig elvont, hogy valaki fogat most és utána eszik, majd nem mos fogat... Bizarr s logikátlan számomra.

Az ágyba reggelit is elég furcsának találom. Még amikor 30 évvel ezelőtt reggeliztem, akkor sem ettem ágyban. Pizsamában igen, de az ágyban nem.

2017. márc. 15. 13:47
 19/22 anonim ***** válasza:

Én, 7-8 óra körül kelek és 17-19 óra körül eszek először.

Vagy is, mondhatjuk úgy, akkor reggelizek.

2017. márc. 15. 15:13
 20/22 anonim ***** válasza:

Ébredés után kis víz, aztán pár szem! mag (pl. kesudió), meg kis mazsola.

Kávé és ennyi.

Vagy csak kávé meg egy-két szem keksz. A reggeli gondolatától is rosszul vagyok :D

2017. márc. 15. 16:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!