Eritrin illetve a kokuszzsír mennyire hizlal?
Az eritritet nem ismerem.
A kókuszzsír nagyon rossz, a lehető legrosszabb növényi zsírfajta (most majd jönnek a lánchosszas mítosszal, de ami telített, az lánchossztól függetlenül növeli a koleszterinszintet és elhízáshoz, szív-és érrendszeri gondokhoz vezet, lerakódik).
Ezt követi az étolaj és a margarin.
Jó növényi olajok az olíva, szőlőmag, tökmag, avokádó, dió, mogyoró, repce, szezámmag, lenmag stb. olajok.A napraforgó ha hidegen sajtolt teljesen jó.
Attól még lehet valami káros, hogy nullkalóriás (az eritritben van kalória, de kevés, szerintem okés, de kilószámra azt sem enném) s teljesen jó attól, hogy kalóriadús... Ezek nem függnek össze.
A kókuszzsír teljesen jó, telített zsír, de a lánchosszúsága jó, transzzsírokat sem képez. Valamiért itt magyarországon, legalábbis itt a gyk-n egyesek fújnak rá, külföldi fórumokon ezzel még nem találkoztam, ott nagy megelégedettséggel használják az egészségtudatosak.
Azt kifeledtem, hogy a kalóriatöbblet hizlal, a zsír önmagában ugye még nem. Én szálkásításkor használom a kókuszzsírt, persze nem nagyon sokat (elég zsíros ételeket eszem, hozzáadott zsír már nem fér az aktivitásom mellé), csak napi 1-2 dekát, ami bőven elég az ételeimhez.
A zsírnak nincs inzulinválasza s a szénhidrátnál laktatóbb... Adott esetben nagyon hasznos lehet.
Nem igaz, amit az olívaolajról írsz ez jó kis magyar netes tévhit. A mediterrán konyhában azzal főznek (igen, az extra szűzzel is), és az az egyetlen konhya, ami bizonyítottan meghosszabbítja az életet, a szellemi világörökség része (UNESCO) és gyógyít. Más ilyen étrend nincs.
Nyugodtan főzz vele, kérdező: nem magyar, vegyszerezett "ét" olaj ez.
A zsírnak VAN inzulinválasza. Mindennek van, ami a gyomrodba kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!