Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mennyire egészséges a sárgadin...

Mennyire egészséges a sárgadinnye?

Figyelt kérdés
Mostanában rengeteg sárgadinnyét eszek, kb minden nap és nem tudom, hogy ez mennyire bef.az egészségemet vagy egyáltalán nem ártalmas ilyen sok?

2017. márc. 5. 10:49
 1/8 Noblesse Oblige ***** válasza:

egyik ismerősöm egy dinnye farm mellett élt, nyáron 1 kilót megevett belőle mindennap és még él.

Tele a net már erről infókkal, hogy mi van benne, meg mi nincs. Szóval szerintem kutakodj nyugodtan.

2017. márc. 5. 10:54
 2/8 anonim ***** válasza:
Talán sok benne a cukor, de egy idő után úgyis megunod, nem lesz tőle bajod.
2017. márc. 5. 11:28
 3/8 anonim ***** válasza:
A pénztárcádra talán károsabb ilyenkor venni,mint az egészségedre.
2017. márc. 5. 11:33
 4/8 anonim ***** válasza:
Ilyenkor már van sárgadinnye???
2017. márc. 5. 11:35
 5/8 anonim ***** válasza:

Negatív irányban biztos hogy nem fogja "bef." az egészségedet akármennyi sárgadinnyét is eszel.

Én is ennék minden nap szívesen, mert imádom de sajnos kémiailag nagyon hasonlít a parlagfűhöz és allergiás tüneteket okoz.

2017. márc. 5. 11:59
 6/8 anonim ***** válasza:
43%

Mennyi az a rengeteg? Még a vízből sem vihetsz be akármennyit, mert az is káros s egy szinten túl belehalsz.

De szerintem ha jólesik, akkor annyira vészes nem lehet, kétlem, hogy ez az étrended egészségtelen pontja.

Emberfüggő, hogy valakinek káros-e ez. Én cukormérgezést kapnék, de ezt érzem és nyilván visszafogom az ilyesmit (amúgy 1 kiló dinnye semmi se, nem is tudnék kevesebbet enni egyszerre, s 2 óra múlva újra, majd újra... bár ekkora mennyiség inkább görögdinnyéből van itthon, bár a sárgát jobban szeretem, csak nehéz igazán finomat venni).

Alapvetően nincs vele baj, max. egyéni érzékenység vagy embertelen mennyiség esetén várnám, hogy gondot okozzon.

2017. márc. 5. 12:40
 7/8 anonim ***** válasza:

a magjában mangán van, ami egy ritka de fontos nyomelem. ha összegyűjtöd a magod 2-3-ból (közben hűtőben tartod), és 6-8 szoros vízzel összeturmixolod, leszűröd, finom ital lesz belőle.

egyébként magában diétának is ajánlják, persze nyáron jobban megéri. ilyenkor nagyon messziről hozzák és drága.

sok benne a cukor, ez igaz, de természetes.

2017. márc. 5. 17:16
 8/8 A kérdező kommentje:
Németországban már rég árulják
2017. márc. 6. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!