Mennyire egészséges a sárgadinnye?
egyik ismerősöm egy dinnye farm mellett élt, nyáron 1 kilót megevett belőle mindennap és még él.
Tele a net már erről infókkal, hogy mi van benne, meg mi nincs. Szóval szerintem kutakodj nyugodtan.
Negatív irányban biztos hogy nem fogja "bef." az egészségedet akármennyi sárgadinnyét is eszel.
Én is ennék minden nap szívesen, mert imádom de sajnos kémiailag nagyon hasonlít a parlagfűhöz és allergiás tüneteket okoz.
Mennyi az a rengeteg? Még a vízből sem vihetsz be akármennyit, mert az is káros s egy szinten túl belehalsz.
De szerintem ha jólesik, akkor annyira vészes nem lehet, kétlem, hogy ez az étrended egészségtelen pontja.
Emberfüggő, hogy valakinek káros-e ez. Én cukormérgezést kapnék, de ezt érzem és nyilván visszafogom az ilyesmit (amúgy 1 kiló dinnye semmi se, nem is tudnék kevesebbet enni egyszerre, s 2 óra múlva újra, majd újra... bár ekkora mennyiség inkább görögdinnyéből van itthon, bár a sárgát jobban szeretem, csak nehéz igazán finomat venni).
Alapvetően nincs vele baj, max. egyéni érzékenység vagy embertelen mennyiség esetén várnám, hogy gondot okozzon.
a magjában mangán van, ami egy ritka de fontos nyomelem. ha összegyűjtöd a magod 2-3-ból (közben hűtőben tartod), és 6-8 szoros vízzel összeturmixolod, leszűröd, finom ital lesz belőle.
egyébként magában diétának is ajánlják, persze nyáron jobban megéri. ilyenkor nagyon messziről hozzák és drága.
sok benne a cukor, ez igaz, de természetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!