Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hmm. A csokoládéban is vannak...

Hmm. A csokoládéban is vannak vitaminok?

Figyelt kérdés
Most nem akarok vádakat kapni az ostobaságom miatt, de ezen elgondolkodtam. Ha már a romlott húsban is van vitamin, akkor a csokiban miért ne?:D.
2010. máj. 8. 22:10
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Van. Sőt, nem hiszed el, de még a sörben is! :)
2010. máj. 8. 22:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Van benn!!!

Nem jut eszembe h mi, de tudom :)

(komolyan)

2010. máj. 8. 22:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Csoki az egészség szolgálatában

Édes és krémesen lágy, vagy sötét és keserű – a csokoládé élvezet az érzékszervek számára. Kellemes íze elégedettséget és komfortérzetet vált ki fogyasztójában, és most új tudományos kísérletek eredményei adnak még több indokot arra, hogy a csokoládé rajongói legyünk: fantasztikus táplálkozási előnyöket nyújt, feltéve, hogy kiegyensúlyozott étrend részeként fogyasztjuk.


A csokoládé antioxidánsokat tartalmaz



Egyre több bizonyíték támasztja alá, hogy az igazi, jó minőségű csokoládé, illetve kakaó a fenséges íz mellett egészséget szolgáló polifenolokat, köztük flavonoidokat tartalmaz. A polifenol vegyületek ( amelyek a vörösborban, teában, almában, narancsban és különböző zöldségekben találhatók meg ) a szervezetben természetes antioxidánsként működnek, így védelmet nyújtanak a szabadgyökök által okozott károsodások és betegségek ellen.

Ebből a szempontból a magasabb kakaópor, vagy - kizárólag a földi kakaóbabból előállított - kakaólé tartalmú keserű csokoládék nyújtják a legtöbb előnyt.

50g keserű csokoládé annyi fenol vegyületet tartalmaz, mint 1,5 deciliter vörösbor, ami jelentős mennyiségnek számít.


Igyon kakaót, mint kiváló tápanyagot!



A kakaóról legtöbbünknek az ízletes tejital jut eszébe. A kakaópor azonban, amelyet a kakaóléből a kakaóvaj eltávolítása után állítanak elő több, mint ízletes élelmiszer. Mintegy 30 féle értékes szerves vegyületet tartalmaz, többek között az alábbiakat:

Polifenolok és létfontosságú ásványi anyagok, mint kálium, magnézium, melyek segítenek a vérnyomás szabályozásában, illetve a szervezet egésze egészségének fenntartásában.

Béta-karotin és E-vitamin, valamint niacin és folsav: valamennyien nélkülözhetetlenek a jó egészséghez.


Egyen csokoládét szíve egészségéért!



És még egy jó hír a csokoládéval kapcsolatban! Legújabb kutatások eredményei utalnak arra, hogy a keserű csokoládé fogyasztása hozzájárulhat a szív egészségének fenntartásához is. Bár ezen kijelentés bizonyítása még további kutatásokat igényel, úgy tűnik, hogy a jó minőségű csokoládé olyan hasznos tápanyagokkal látja el fogyasztóját, melyek segítenek a keringés javításában és az LDL ( „rossz” ) koleszterinszint csökkentésében.

A kakaóban és keserű csokoládéban található flavonoidok, illetve antioxidánsok gátolják a vérlemezkék összecsapzódását, ezen keresztül segítenek a szív és érrendszeri betegségek megelőzésében.

A csokoládéban található vegyületek növelik a HDL ( „jó” ) koleszterinszintet és védelmet nyújtanak az LDL ( „rossz” ) koleszterin oxidációja ellen, így segíthetnek az artériák szűkületét, illetve eltömődését okozó plakkok keletkezésének megelőzésében.

2010. máj. 8. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Mindegyik táblában egy jóóóó pohár tej van- az meg ugye tele van vitaminokkal ;)
2010. máj. 8. 22:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
az étcsoki még egészséges is.(na persze nem napi 1 táblával :)) antioxidánsokat tartalmaz. én 85%os szoktam venni és ha nassolni akarok akkor eszek pár kockát.
2010. máj. 8. 22:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Igen, hiszen zöldség. A csokoládé kakaóbabból készül, a bab pedig zöldség. Cukorral édesítik, amit cukorrépából vonnak ki, a répa pedig szintén zöldség. Emellett lehet tejes is, bár a tej nem zöldség, a tehenek elég sok zöldet legelnek. Tehát a csokoládé tele van vitaminnal.
2010. máj. 9. 08:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, koffeint, mesterséges anyagokat

Cukorbetegeknek kifejezetten ajánlott

Javíthatja a szívműködést, csökkentheti az infarktus esélyét

Jótékony hatással lehet az asztmás betegekre

Csökkentheti a vér koleszterin szintjét

Csökkentheti a vérnyomást

Serkenti a boldogsághormon (endorfin) termelődését (depresszió ellen)

Csökkentheti a fogínybetegségeket és a fogszuvasodás kialakulását

Növelheti a test energia szintjét (fizikai megerőltetésnél)

Afrodiziákumként is funkcionál

Vasban gazdag

Kontrollálja a gyomorsavat

Serkentheti a májfunkciót és a vese működését

Normalizálja az éhségérzetet

Magas rosttartalma miatt nem okoz székrekedést.

Ezek mellett a tulajdonságai mellett még FINOM is!

2010. máj. 9. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!