Hmm. A csokoládéban is vannak vitaminok?
Van benn!!!
Nem jut eszembe h mi, de tudom :)
(komolyan)
Csoki az egészség szolgálatában
Édes és krémesen lágy, vagy sötét és keserű – a csokoládé élvezet az érzékszervek számára. Kellemes íze elégedettséget és komfortérzetet vált ki fogyasztójában, és most új tudományos kísérletek eredményei adnak még több indokot arra, hogy a csokoládé rajongói legyünk: fantasztikus táplálkozási előnyöket nyújt, feltéve, hogy kiegyensúlyozott étrend részeként fogyasztjuk.
A csokoládé antioxidánsokat tartalmaz
Egyre több bizonyíték támasztja alá, hogy az igazi, jó minőségű csokoládé, illetve kakaó a fenséges íz mellett egészséget szolgáló polifenolokat, köztük flavonoidokat tartalmaz. A polifenol vegyületek ( amelyek a vörösborban, teában, almában, narancsban és különböző zöldségekben találhatók meg ) a szervezetben természetes antioxidánsként működnek, így védelmet nyújtanak a szabadgyökök által okozott károsodások és betegségek ellen.
Ebből a szempontból a magasabb kakaópor, vagy - kizárólag a földi kakaóbabból előállított - kakaólé tartalmú keserű csokoládék nyújtják a legtöbb előnyt.
50g keserű csokoládé annyi fenol vegyületet tartalmaz, mint 1,5 deciliter vörösbor, ami jelentős mennyiségnek számít.
Igyon kakaót, mint kiváló tápanyagot!
A kakaóról legtöbbünknek az ízletes tejital jut eszébe. A kakaópor azonban, amelyet a kakaóléből a kakaóvaj eltávolítása után állítanak elő több, mint ízletes élelmiszer. Mintegy 30 féle értékes szerves vegyületet tartalmaz, többek között az alábbiakat:
Polifenolok és létfontosságú ásványi anyagok, mint kálium, magnézium, melyek segítenek a vérnyomás szabályozásában, illetve a szervezet egésze egészségének fenntartásában.
Béta-karotin és E-vitamin, valamint niacin és folsav: valamennyien nélkülözhetetlenek a jó egészséghez.
Egyen csokoládét szíve egészségéért!
És még egy jó hír a csokoládéval kapcsolatban! Legújabb kutatások eredményei utalnak arra, hogy a keserű csokoládé fogyasztása hozzájárulhat a szív egészségének fenntartásához is. Bár ezen kijelentés bizonyítása még további kutatásokat igényel, úgy tűnik, hogy a jó minőségű csokoládé olyan hasznos tápanyagokkal látja el fogyasztóját, melyek segítenek a keringés javításában és az LDL ( „rossz” ) koleszterinszint csökkentésében.
A kakaóban és keserű csokoládéban található flavonoidok, illetve antioxidánsok gátolják a vérlemezkék összecsapzódását, ezen keresztül segítenek a szív és érrendszeri betegségek megelőzésében.
A csokoládéban található vegyületek növelik a HDL ( „jó” ) koleszterinszintet és védelmet nyújtanak az LDL ( „rossz” ) koleszterin oxidációja ellen, így segíthetnek az artériák szűkületét, illetve eltömődését okozó plakkok keletkezésének megelőzésében.
Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, koffeint, mesterséges anyagokat
Cukorbetegeknek kifejezetten ajánlott
Javíthatja a szívműködést, csökkentheti az infarktus esélyét
Jótékony hatással lehet az asztmás betegekre
Csökkentheti a vér koleszterin szintjét
Csökkentheti a vérnyomást
Serkenti a boldogsághormon (endorfin) termelődését (depresszió ellen)
Csökkentheti a fogínybetegségeket és a fogszuvasodás kialakulását
Növelheti a test energia szintjét (fizikai megerőltetésnél)
Afrodiziákumként is funkcionál
Vasban gazdag
Kontrollálja a gyomorsavat
Serkentheti a májfunkciót és a vese működését
Normalizálja az éhségérzetet
Magas rosttartalma miatt nem okoz székrekedést.
Ezek mellett a tulajdonságai mellett még FINOM is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!