Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért kerül szója és pálmaolaj...

Miért kerül szója és pálmaolaj a tejcsokoládéba?

Figyelt kérdés

Mostanában már nem is veszek tejcsokoládét, mert szinte mindegyik szóját és pálmaolajat tartalmaz. Sokszor sovány tejport és sovány kakaóport. Nem lenne jobb, ha inkább zsírosabb kakaópor és tejpor (ha már) kerülne bele, és elmaradna a pálmaolaj?

(Pálmaolaj tartalmú dolgokat nem veszek elvi okokból.)

Illetve sokszor látom az összetevők közt, hogy karobot is tartalmaz. Miért?



2017. febr. 10. 17:52
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Pálmaolaj: kakaóvaj helyett. (olcsóbb, valamint a kakaóvajat el lehet használni a fehér csokihoz pl, így megkétszerezve a késztermék mennyiségét)


Szója: térfogatnövelő. (kakaó helyett, mivel semleges az ze, így növelhető a késztermék mennyisége.

2017. febr. 11. 09:53
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!