Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hová dobhatom ki a brokkolikré...

Hová dobhatom ki a brokkolikrémelvest?

Figyelt kérdés
Megromlott a krémlevesem,és azzal a kérdéssel fordulok ide hogy ő hova kéne kidobnom hogy ne sértsek vele törvényt mert gondolom vannak törvények hogy mit lehet mit nem lehet kidobni a kukába.

2017. febr. 5. 14:14
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
91%

WC-be. Az előző kérdésedre is ezt a választ kaptad.

De megfoghatod a láboskádat, benne a megromlott levessel és elsétálsz egy veszélyes anyagokat megsemmisítő vállalkozáshoz, és beadod.

2017. febr. 5. 14:16
 2/16 A kérdező kommentje:
Nem tudom milyen kérdésre gondolsz.
2017. febr. 5. 14:21
 3/16 anonim ***** válasza:
64%
Holnap a zöldbablevesed romlik meg?
2017. febr. 5. 14:22
 4/16 A kérdező kommentje:
Nem hinném,úgy hogy teljesen üres a hűtőszekrényem.
2017. febr. 5. 14:26
 5/16 anonim ***** válasza:
88%

A romlott brokkolikrémleves hulladékként való kezelésére a legszigorúbb EU-s normák az iránymutatóak.

Légmentesen záródó polipropilén edénybe kell csomagolni, egy cimkén feltüntetni a doboz tartalmát, az elkészítés időpontját, a leselejtezés időpontját. Ezen túl az internetről letölthető egy formanyomtatvány, amin további információkat kell megadni, pl. hogy ki fogyasztott belőle, ha történt ilyesmi.

Ezután le kell adni a lakóhelyhez legközelebbi veszélyes hulladék megsemmisítő ponton, ahol az illeték megfizetése után átveszik a romlott brokkolikrémlevest. Erről kapni fogsz egy igazolást, ezt 5 évig köteles vagy megőrizni, és az illetékes hatóság felszólítására bemutatni.

2017. febr. 5. 14:28
 6/16 anonim válasza:
2017. febr. 5. 14:47
 7/16 A kérdező kommentje:
Nos,azt a kérdést nem én írtam ki.Úgyhogy ha az az illető írt aki az első volt akkor az nem én voltam.
2017. febr. 5. 14:57
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
A levét öntsd a mosogatóba , a többi mehet a kukába. Az már komposztálható.
2017. febr. 5. 15:03
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan öntsd le a wc-ben. :-D

Azért ne vidd túlzásba a klotyóba való öntözgetést, mert a vaj és egyéb zsiradékok lerakódnak a lefolyón és dugulást okoznak egy idő után. A szelektív hulladékgyűjtés nálunk még kicsit gyerekcipőben jár, de már kialakulóban van, hogy a műanyagot, és fémet külön gyűjtjük, viszont a hulladékgyűjtő edényekre rá van írva, hogy ételmaradékkal szennyezett nem lehet. Nem tudnak mit kezdeni vele az újrahasznosítás során. A természetnek viszont egy kis főtt brokkoli, víz, és tejtermék kevésbé árt.

2017. febr. 5. 15:04
 10/16 anonim ***** válasza:
18%
Én mint kertes házban lakó, és kutyatartó is van ~1m3 emésztő, a kennelek tisztán tartására, és pl abba öntöm a romlott ételeket, amit nem etetek meg a kutyákkal. Jobb esetben 1 befőttes üveg is megtesz, és kuka!Természetesen csavaros fedelű, és esetleg 1 reklám szatyorba téve...
2017. febr. 5. 15:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!