Valami vajat/ margarint mondotok sütéshez, amiben kevesebb kalória van mint a többiben?
Diétázol vagy miért?
Ha igen, akkor érdemes lenne több szempontot is figyelembe venni:
- amíg a napi zsírbeviteled nem túl magas (ajánlott a max. kalóriabevitel 10-15%-a), addig nincs gond a zsírokkal
- érdemes inkább telítetetlen, többszörösen telítetlen zsírokat fogyasztani a koleszterinszint miatt (növényi olajak, margarin). A vaj és az állati zsírok jellemzően telítettek, tehát rosszat tesznek a szív-és érrendszernek
- ha süteménybe szeretnéd tenni, akkor azokban nem a margarin/vaj a legnagyobb probléma általában kalóriák szempontjából (tekintve hogy 100-250g-nál több ritkán kell és ez szeletenként eloszlik 10-16 főre...), hanem a fehér liszt és a fehér cukor. Inkább azokra keress más alternatívákat, ha diéta a cél. Pl. TK, magliszt, zabliszt, édesítő, stevia, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!