Császárszalonnát házilag ami puha?
Engem érdekelne,hogy lehetne a boltihoz hasonlót csinálni.
Előbb meg kel főzni,utána füstöni?
Pl:attól hogy a házit bepácolom,és utána füstölöm még nem lesz puha.
Pácolni-főzni(abálni)-gyengén füstölni.
Főzés nélkül nem lesz puha.
Igen, szokták a császárszalonnát megfőzve is füstölni. Általában sós-fokhagymás lében, de lehet más fűszert is hozzáadni. A főzőlében hagyják kihűlni, esetleg még 1-2 napig pácolhatják benne. Majd 1-2 napig száraz hűvös helyen szikkasztják, és utána megy a füstre.
Hasonló módon bármilyen hús megfüstölhető. (Csak nem mindent érdemes így készíteni.)
Nem baj az, ha a kolbászhoz képest pár nappal később kerül a füstre.
De ha nem is akarod pácolni, akkor is fontos, hogy ne forrón vedd ki a főzőléből, hanem csak amikor már kihűlt. Meg egy alapos szikkadás azért kell neki,(legalább egy nap), szintén a hűvösben.
Na jó de nem akarok külön egy db szalonna miatt füstölni (fűrészpor,fa)
Tehát ha mondjuk az abalébe megfőzöm a hasalja szalonnát,utána hagyom benne kihülni(nem lesz nehéz,mert minuszt mond hétvégére)majd megy a füstre,az kb olyan mint a bolti állagra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!