Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan kell teát főzni?

Hogyan kell teát főzni?

Figyelt kérdés

2016. nov. 28. 21:21
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
87%
Angolos teafőzésnél forrásban levő vízel ki kell öblíteni a porcelán teáskannát, hogy felmelegedjen. Utána minden személyre 1 teáskanál teafüvet számítunk + 1 kanállal a kannának (!) majd felöntjük forrásban levő vízzel, minden személyre 2 dl-t számítva. 5 perc állás után teaszűrőn át töltjük a porcelán csészékbe. Az oroszos főzés más. Ott sűrű teafőzetet készítenek, abból töltenek a kannába vagy csészébe és azt töltik fel a szamovárból kiengedett forró vízzel.
2016. nov. 28. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
12%
mar ne haragudj de ezen jot nevettem
2016. nov. 28. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim válasza:
63%
Lehetnél picit konkrétabb is.
2016. nov. 28. 21:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

AZ első leírása már ott sántít, hogy a teafüvek nagy részét tilos forrásban lévő vízzel leönteni.


Pl. a zöld teát sosem szabad forrázni, mert az keserűvé, élvezhetetlenné teszi az ízét. 60-85 fok között vízzel kell felönteni, és fél-3 percet áztatni ízlés szerint.


A standard fekete teát szintén nem forrásban lévő, hanem max. 90-95 fokos vízzel öntjük fel. 1-1,5 percig áztassuk. A darjeeling típusú fekete tea kivétel, ez 3-4 perc áztatást igényel


Az oolongot is 90-95 fokon készítjük, és 3-10 perces áztatást igényel.


A fehér teát maximum 70-75 fokos vízzel szabad felönteni, különben szintén megkeseredik. 7-10 percig kell áztatni.

2016. nov. 28. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 A kérdező kommentje:
hány fokos a forrásban lévő víz? Hogy állapítom meg hogy forr-e a víz vagy hogy 80-90 fokos?
2016. nov. 28. 21:57
 6/15 anonim ***** válasza:
90%

Hőmérő...

A forrásban lévő víz hőmérséklete 100fok.

2016. nov. 28. 22:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
92%

"5 perc állás után"

Ezt nem lehet így kategorikusan kijelenteni. Sok fekete tea 5 percnél már kezd keseredni, de 2-3 percnél még pont jó. Filteresben pl. a Teekanne fekete tea jól bírja a gyepálást akár 10 perccel is iható, de filteresben is van, amit nem érdemes 2-3 percnél tovább nyüstölni. A gyümöcsteáknál meg teljesen el lehet szállni az áztatással, némelyik bírja a félnapost is és finom. Szóval tuti recept csak az adott fajtával szerzett tapasztalataid alapján lesz.

2016. nov. 28. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat
2016. nov. 28. 22:18
 9/15 A kérdező kommentje:
ha elkészítem a teát kell valamivel ízesíteni vagy máris iható?
2016. nov. 28. 22:19
 10/15 anonim ***** válasza:
65%

...ìzlés szerint tálaljuk a kész a teát!(cukor,citromlé,szörp....)

A következő kérdésben pedig megtanuljuk, hogyan üssünk fel egy tojást! :)

2016. nov. 28. 22:35
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!