Lehet főzni a Ginkgo biloba leveléből teát?
Általában a gyógyteákat úgy készítjük, hogy :
- beáztatod 2-4 órára hideg vízbe a szárított leveleket
- áztatás után felmelegíted a teát 1 forrásig (ne forrald tovább!)...
- szűrd le, ízesítsd (lehetőleg ne cukorral) és fogyaszd el...
A normál (fekete, zöld, fehér) teákat forró vízzel szoktuk leönteni, 3-4 percig lefedve állni hagyjuk és ezután leszűrve fogyasztható...
Javaslom, hogy az utcai fa leveleit alaposan mosd meg szárítás előtt, mert gyaníthatóan a kipufogógázok lerakódtak a leveleken és az nem túl egészséges...
(SZABÁLY : Út széléről, úthoz közeli területekről nem gyűjtünk gyógynövényeket!)
Én a Spektrumon láttam a Tények a tányéronban, hogy ez a Ginko biloba falevél mérgező és, hogy csak nagyüzemben meg ezzel foglalkozó helyeken tudják azt méregteleníteni. Barátoméknak is van egy ilyen fájuk.
De neten utána kell olvasni, meg a belőle készített termékeket azért lehet fogyasztani, meg, hogy nem szabad belőlük sokat és huzamosabb ideig szedni, használni. Meg, hogy a termése is mérgező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!